Antena Căutare

Ultima zi în care românii pot contesta amenzile. Avocat: "Atenție, suma se va transforma în datorie fiscală și veți fi executați"

Marți, 2 iunie, este ultima zi în care românii amendați de polițiști pentru încălcarea măsurilor impuse în starea de urgență mai pot depune contestații. Avocații avertizează că neplata amenzilor care nu au fost contestate în instanță poate aduce executarea silită.

Declararea neconstituționalitării amenzilor aplicate în cele două luni de stare de urgență de către CCR i-a impins pe mai bine de 90.000 de români să se adreseze instanței pentru anularea contravențiilor.

Românii amendați pe nedrept, care au plătit sancțiunile, primesc banii înapoi

Dacă în cazul celor care au plătit deja amenzile, instanța va stabili au fost sancționați pe nedrept, își vor putea recupera banii de la stat.

Citește și: Dublarea alocațiilor pentru copii, de la 1 august! Opoziția solicită punerea în aplicare a legii promulgate de președinte

Avocatul Adrian Cuculis atrage atenția că aceste contestații pot fi trimise pe mail, prin oficiul poștal, chiar și prin fax, deoarece orice metodă este acceptată de Instanța de judecată.

”Să nu uite cei care contestă aceste amenzi că dacă nu le vor contesta și nici nu vor plăti până astăzi la ora 00.00 acea amendă la jumătate, vor putea fi executați de către Direcțiile de Taxe și Impozite, practic această sumă se va transforma într-o datorie fiscală și va fi recuperată de către stat”, spune avocatul, potrivit Antena 3.

Fenomene meteorologice periculoase: Capitala este luată cu asalt de vremea rea! Se vor semnala descărcări electrice, iar... Românașii s-au întors la terase și restaurante pentru sărmăluțe, ciolan de porc, papanași și ciorbă de vită. Ce au mânca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x