Antena Căutare

Ultimele clipe de viață ale soților Ceaușescu, înainte de execuție. Petre Roman: "Am înfășurat pe piept caseta cu ei morți și am dormit așa"

Ultimele clipe de viață ale soților Ceaușescu au fost surprinse într-o producție cinematografică de excepție. Mihai Gâdea a prezentat imaginile impresionante cu filmul care arată cum și-au trăit ultimele clipe din viață cuplul Nicolae și Elena Ceaușescu.

Ultimele clipe de viață ale soților Ceaușescu, înainte de execuție. Petre Roman: "Am înfășurat pe piept caseta cu ei morți și am dormit așa" Galerie
Nicolae Ceaușescu

Mihai Gâdea a prezentat luni seară, la Antena 3, imaginile impresionante cu filmul care arată ultimele trei zile din viața cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu.

„Merită să vedeți fiecare secundă din acest film. L-am văzut de câteva ori și am să-l urmăresc din nou. E acel gen de documentar care merită urmărit cu sufletul la gură”, a spus Mihai Gâdea.

Filmul „Trei zile până la Crăciun” prezintă o cronică detaliată, bazată pe mărturii, documente, reconstituiri şi imagini de arhivă, a ultimelor trei zile ale cuplului Elena şi Nicolae Ceauşescu înainte de executarea lor în ziua de Crăciun a anului 1989.

Ultimele clipe de viață ale soților Ceaușescu, înainte de execuție. Petre Roman: "Am înfășurat pe piept caseta cu ei morți și am dormit așa"

Execuția soților Ceaușescu

„În ultima sa noapte ca stăpân absolut al ţării, Nicolae Ceauşescu rămâne în sediul Partidului Comunist, pentru a coordona represiunea. Nu doarme mai mult de trei ore. Dimineaţa, pe 22 decembrie, de teamă să nu fie linşat de mulţimea care forţează intrarea în clădire, Ceauşescu acceptă să fie evacuat cu elicopterul. Odată ridicat în aer, devine însă prizonier al celui pe care tocmai îl numise la comanda Armatei, generalul Stănculescu... Fuga în necunoscut se termină pe 25 decembrie la orele 14, într-o cazarmă din Târgovişte”, se arată în sinopsisul filmului.

„Trei zile până la Crăciun” este o producţie Total TV realizată în parteneriat cu Atlantis Studio şi UJ Budapest Film Studio, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Petre Roman a păzit caseta cu execuția soților Ceaușescu

Petre Roman a vorbit, la Antena 3, despre execuţia soţilor Ceauşescu.

„Stănculescu spune ia tu caseta,originalul, nu mai este treaba armatei ce face cu caseta asta e treaba politicii. Mie mi s-a părut destul de ciudat lucrul ăsta fiindcă Stănculescu fusese acela care au organizat procesul.

M-am gândit că acea casetă este singura dovadă a ceea ce s-a întâmplat pentru istoria României, pentru o eternitate pot să spun, și atunci l-am rugat pe Stănculescu să îmi dea o bandă adezivă. Am înfășurat caseta pe piept și am dormit cu ea așa pe o saltea în încăpere, în spatele biroului ministrului”, a spus Petre Roman.

30 DE ANI DE LA REVOLUŢIE: Zi de doliu la Timişoara, în memoria primilor tineri care au murit... Fiul lui Sile Cămătaru, eliberat din închisoare. Bărbatul pe care l-a înjunghiat în fața unui club și-a retras plângerea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x