Antena Căutare

Ultimul anunț de la Inspectoratul Școlar București! Se închid sau nu școlile din cauza vremii

Ultimul anunț de la Inspectoratul Școlar București! NU Se închid sau nu școlile din cauza vremii

Ultimul anunț de la Inspectoratul Școlar București! Se închid sau nu școlile din cauza vremii
scoli inchise in bucuresti

Ultimul anunț de la Inspectoratul Școlar București! Se închid sau nu școlile din cauza vremii? Capitala se află sub atenționare de vreme rea până vineri, astfel că mulți s-au întrebat dacă se vor închide școlile în București și dacă elevii vor sta acasă. Răspunsul autorităților nu s-a lăsat așteptat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București a anunțat pentru edupedu.ro, că nicio școală nu va fi închisă, deocamdată, întrucât nu au fost semnalate probleme. Totuși, în Capitală se circulă cu dificultate din cauza condițiilor meteo.

"Nu închidem nicio școală. Până la momentul acesta, nicio școală nu ne-a semnalat probleme", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Marina Manea.

Vă reamintim însă că vremea rea continuă să pună probleme. În București s-au înregistrat 11 accidente rutiere în numai 24 de ore, iar viscolul continuă să își facă simțită prezența în cele mai multe zone din țară.

ANM a emis o atenționare meteorologică de vreme severă valabilă pentru București și alte 17 județe, până la ora 20.00.

Prognoza meteo pentru miercuri 28 noiembrie

Vremea din 28 noiembrie se anunță deosebit de rece. Prognoza meteo aduce ninsori viscolite la București și la munte, dar și temperaturi minime de - 11 grade Celsius.

Potrivit vremea.ro, miercuri vremea se va răci în toată țara, iar precipitațiile se vor transformă treptat în lapoviță și ninsoare în aproape toate regiunile. Ultimele rulări ale modelelor numerice indică posibilitatea apariției fenomenului de viscol local în sudul țării, unde și cantitățile de apa vor fi mai însemnate (până la 15-20 de mm) și se va depune strat de zăpada.

Din păcate, datorită impredictibilitatii configurației sinoptice de la nivelul sud-estului Europei, grosimea precisă a stratului de zăpada nu poate fi estimată cu mai mult de 24 de ore în avans. Vântul va suflă tare în sud-estul țării (cu rafale de până la 60-70 de km/h) și slab până la moderat în restul zonelor. Temperaturile maxime vor fi situate în general între 0 și 5 grade în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și Dobrogea și -3…2 grade în Moldova, din nou cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în nordul extrem al regiunii.

Vremea în București 28 noiembrie

Vremea din 28 noiembrie la București anunță ninsoare atât ziua, cât și noaptea. De altfel, Capitala se află încă din 27 noiembrie sub alertă de cod galben de ninsori și viscol, alertă ce va fi valabilă până în cursul zilei de vineri, 29 noiembrie. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între -1°C și -6°C. Vântul va suflaa cu putere și va viscoli zăpada, în rafale de 26 km/h dinspre NE ziua și rafale de 45 km/h noaptea. Cantitatea de precipitații la București va atinge <1 L/m². Vezi aici prognoza meteo specială pentru Municipiul București, valabilă până vineri, 29 noiembrie.

Prognoza meteo 28 noiembrie la munte

Vremea la munte se anunță deosebit de rece, cu ninsori abundente și temperaturi maxime și minime ce se vor încadra între -3°C și -11°C. Vântul va sufla în rafale și va viscoli zăpada acumulată. Rafalele vor atinge 27 km/h pe timpul zilei. Vremea va fi în continuare foarte rece, joi, înregistrându-se cele mai mici temperaturi din această săptămână, respectiv -14 grade Celsius. Vezi aici prognoza meteo detaliată!

Mărturie șocantă despre moartea celor 145 de balene eșuate pe o plajă: ,,Nu o sa uit niciodată cum plângeau, cum se uita... Ultima oră! Orice român își poate cumpăra arme periculoase. Sunt doar... două condiții...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x