Antena Căutare

Ultimul drum al Reginei Ana: 13 august - zi de doliu național pe teritoriul României

Sâmbătă este zi de doliu național pe teritoriul României, în memoria Reginei Ana. Decizia a fost luată săptămâna trecută de Guvern.În această zi, toate instituțiile, autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă.

Sâmbătă este zi de doliu național pe teritoriul României, în memoria Reginei Ana. Decizia a fost luată săptămâna trecută de Guvern.În această zi, toate instituțiile, autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă.

Drapelul va fi arborat în bernă și la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ, instituțiilor de cultură și misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, aeroporturi, porturi, gări și aerogări, precum și ca pavilion pe navele și ambarcațiunile care navighează sub pavilion românesc.

Aceeași obligație le revine și persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau reședință. Posturile naționale de radio și televiziune, precum și instituțiile de cultură vor trebui să își adapteze programul în mod corespunzător.

Sâmbătă, la ora 10.55, sicriul Reginei Ana va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal, moment în care vor suna clopotele bisericilor ortodoxe din împrejurimi şi de la Catedrala romano-catolică “Sfântul Iosif”.

Cortegiul funerar va porni spre Curtea de Argeş, după slujba ortodoxă din Sala Tronului a Palatului Regal din Capitală de la ora 10.00.

Conform programului anunţat de Casa Regală, la ora 11.30, sicriul va fi aşezat în maşina mortuară.

De la ora 11.35 la ora 12.00, Cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piaţa Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire şi nu se va face slujbă religioasă.

De la Arcul de Triumf, cortegiul funerar va continua traseul, cu viteză obişnuită, către Curtea de Argeş unde se estimează că va ajunge la 14.45, pe ruta Buftea, Titu, Găeşti, Topoloveni, Piteşti, Curtea de Argeş. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei.

Clopotele bisericilor ortodoxe din Curtea de Argeş vor vesti, la ora 15.00, momentul începerii slujbei ortodoxe de înmormântare la Necropola Regală a noii Catedrale Arhiepiscopale de la Curtea de Argeş.

Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezenţa familiei regale a României şi a membrilor familiilor regale străine, prezente la eveniment. Publicul va avea acces doar în faţa porţii de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeş.

Sâmbătă, Guvernul României a decretat zi de doliu naţional.

BAC 2016. Câţi candidaţi s-au înscris în Bucureşti în sesiunea de toamnă... Ultimul drum al Majestății sale. Slujbă emoționantă pentru Regina Ana, la Palatul Regal din București...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x