Antena Căutare

Un an de la moartea Regelui Mihai. Casa Regală anunță:„Toţi cei care doresc să ia parte sunt bineveniţi”

Un an de la moartea Regelui Mihai. Principesa Margareta si Principele si-au anunțat participarea la slujba de pomenire a Regelui Mihai I al Romaniei, alaturi de alti membri ai Casei Regale. Parastasul va avea lor loc astazi la Curtea de Arges, unde „Toti cei care doresc sa ia parte sunt bineveniti”.

Un an de la moartea Regelui Mihai. Principesa Margareta și Principele Radu și-au anunțat participarea la slujba de pomenire a Regelui Mihai I al României, alături de alți membri ai Casei Regale. Parastasul va avea lor loc astăzi la Curtea de Argeș, unde „Toţi cei care doresc să ia parte sunt bineveniţi”.

Mihai I s-a născut în data de 25 octombrie 1921 la Sinaia, România și a decedat pe 5 decembrie 2017 în Aubonne, Elveția. Regele Mihai a domnit ca Rege al României între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, precum și între 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947. A fost unul dintre puținii foști șefi de stat din perioada celui de-al Doilea Război Mondial care au trăit și în secolul XXI. Fiu al principelui moștenitor Carol, Mihai a moștenit de la naștere titlurile de principe al României și principe de Hohenzollern-Sigmaringen (la care a renunțat mai târziu).(wikipedia.org)

Poveste de dragoste regală. S-au cunoscut la nunta Reginei Elisabeta a Marii Britanii, iar după șapte zile a cerut-o: ”Mihai I a fost fermecat de zâmbetul Anei”

Un an de la moartea Regelui Mihai I. Anunțul făcut de Casa Regală

Familia Regală a României a anunțat că astăzi, 5 decembrie, va avea lor slujba de pomenire, la un an de la moartea Regelui Mihai, în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş. Parastasul va începe la ora 12, iar la această slujbă li se vor alătura Principesei Margareta(custodele coroanei) și Principelui Radu: Principesa Elena și sotul ei, ES dl Alexander Nixon, Principesa Sofia şi Principesa Maria.

Familia Regală a României invită la slujbă pe „Toţi cei care doresc să ia parte sunt bineveniţi”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Regele Mihai a dat Bacalaureatul în 1940, la Palatul Regal, în Sala Tronului. Tatăl lui a asistat la probele orale pentru a se asigura că fiul său nu este favorizat. Liceanul a fost notat cu 9,50!

Sursa foto:radioresita.ro

Noua lege a pensiilor, adoptată de Senat. Se schimbă condițiile de calcul, dar și reducerea vârstei de pensionare... De Sfântul Nicolae, nu te certa niciodată cu cei dragi! Ce alte superstiții mai au românii pe 6 decembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x