Antena Căutare

Angajat al Ambulanţei Bihor, acuzaţii grave conducerii. Asistenții ar fi primit costume de grădinărit pentru protecția împotriva coronavirusului

Coronavirusul a dus la declanşarea unui scandal la Ambulanţa Bihor! Totul a început după ce un angajat a acuzat conducerea instituţiei că a achiziţionat combinezoane de protecţie folosite în construcţii sau în grădinărit.

O sută de kituri de protecţie au fost cumpărate de Ambulanţa Bihor pentru a asigura protecţia personalului medical în cazul în care transportă pacienţi suspecţi de coronavirus. Există totuşi o problemă:

În faţa acuzaţiilor, conducerea ambulanţei are un singur răspuns: costumele neconforme au fost livrate din greşeală de firma producătoare.

Mai mult, spune că nici un angajat nu a fost expus vreunui risc deoarece costumele neconforme nu au fost folosite, pe stoc fiind -încă - echipamente de protecţie biologică.

Diferenţa este că nu a fost omologat şi pentru standardul 14126, dar sunt tip 5,6 amândouă şi categoria 3 de protecţie. Deci atât pentru lichide cât şi pentru aer şi inclusiv nu trec prin ele nici particulele nucleare.

Acuzaţiile angajatului nu se opresc: omul susţine că nu au fost instruiţi cum să dezinfecteze autospeciala. Mai grav, bărbatul spune că au fost mai multe cazuri suspecte de coronavirus, iar angajaţii nu au avut timp să dezinfecteze ambulanţa înainte să meargă la o nouă intervenţie.

Unii colegi ai bărbatului spun că ştiu cum să dezifecteze ambulanţele şi că au timp suficient între intervenţii să facă acest lucru.

Până în acest moment, în județul Bihor sunt 202 de persoane autoizolate la domiciliu.

O universitate din SUA lansează un program de master în studierea canabisului... S-a îmbogățit peste noapte! El este câștigătorul marelui premiu la Loto...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x