Antena Căutare

Un angajat al unui spital din București a fost concediat de un „pacient fals”. Câți bani ceruse șpagă

Un angajat al unui spital din Capitală a fost concediat de un pacient. fals. O persoană care ajunge în spital, cu o misiune sub acoperire. Şi face parte din noua strategie anticorupţie a ministrului Sănătăţii. Astfel de vizite misterioase vor avea loc în toate spitalele din România.

Un angajat al unui spital din Capitală a fost concediat de un pacient fals. O persoană care ajunge în spital, cu o misiune sub acoperire. Şi face parte din noua strategie anticorupţie a ministrului Sănătăţii. Astfel de vizite misterioase vor avea loc în toate spitalele din România.

Angajatul unităţii sanitare a perceput o taxă suplimentară faţă de tariful legal pentru întocmirea unei fişe medicale pentru şcoala de şoferi. Aceşti bani ceruţi ilegal ar fi trebuit să-i asigure pacientului, care de această dată a fost unul sub acoperire, completarea documentului medical fără a mai face şi investigaţiile impuse. Iar banii ceruţi în plus n-au fost puţini. Chiar ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, s-a declarat şocată de situaţia din acel spital.

CITEȘTE ȘI: Experiment într-un spital românesc. Joaca de-a Dumnezeu. Moartea e driblată la „Minore”, „Majore” și „Resuscitare”

„Acea taxă a depăşit valoarea taxei oficiale, adică 150 de lei era taxa oficială şi 300 de lei şpaga. Şi nu era vorba de medic, deci am spus, e vorba de personalul medical din spital. Primul lucru pe care spitalul l-a făcut, i-a desfăcut contractul de muncă”, a declarat ministrul Sănătății.

Până acum s-au făcut cinic astfel de controale în spitalele publice, dar ele, spune Ministrul Sănătăţii vor continua. Pacienţi sub acoperire vor intra periodic în spitalele româneşti şi vor sancţiona nu numai aspecte legate de şpaga primită de personalul medical ci şi orice abatere de la conduita profesională. Conceptul de pacient sub acoperire sau pacient fals face parte din strategia anticorupţie iar şefii din sănătate speră că vor descuraja astfel practicile ilegale din sistem.

„Game of Thrones” şi „The Marvelous Mrs. Maisel”, cele mai multe nominalizări la Primetime Emmy 2019... Directorul general al FMI a demisionat din funcție...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x