Antena Căutare

Un apel pentru toti medicii din lume! O boala nemiloasa o macina pe micuta Aida

Povestea care urmeaza nu este una despre neputinta unui sistem sau despre nepriceperea doctorilor. Aceasta poveste e un strigat de ajutor si un mister medical. Un strigat comun al medicilor si al parintilor unei fetite de opt ani. Aida s-a nascut in ziua de Craciun. Pana la sapte ani a fost un copil normal. Apoi, o boala nemiloasa a paralizat-o de la gat in jos. A fost plimbata prin trei spitale si investigata de cei mai buni specialisti. Nimeni nu a reusit sa-i puna un diagnostic. Este un caz extrem de complicat. Medicii si parintii fac apel la cei buni doctori din lume sa salveze acest copil.

O cheama Aida. Are opt ani. Par blond si ochi albastri, ca un inger. Si un zambet larg, care inca ii da putere mamei ei. Nu isi simte nici picioarele. Nici mainile. Nici restul trupului. Simte doar durerea. O durere care a trimis-o mai intai din spital in spital. Si care, in cele din urma, a transformat-o dintr-un copil vesel, in prizoniera aparatelor.

"Dupa ce a facut RMN-ul si l-a citit, m-a chemat in birou la dansul si mi-a spus ca este o tumora de 9,5 cm chiar in maduva, pe coloana si nu mai are nici o sansa sa traiasca", spune tatal fetitei.

A fost primul consult. Primul doctor. Primul diagnostic si prima lovitura.

"Peste noapte, a intrat in stop cardio-respirator si mi-a trimis-o la terapie intensiva si de acolo, tot asa, mi s-a spus ca nu mai am nici o sansa", mai spune parintele.

Dar ei au refuzat sa se dea batuti. S-au plimbat cu fetita de un doctor la altul. Poate cineva le da o sansa. Diagnosticul insa a ramas un mister. In cele din urma, au internat-o pe Aida la spitalul Marie Curie.

Tatal nu-si poate stapani lacrimile. E un om puternic, dar nici el nu stie cum sa lupte cu boala nestiuta a copilului lui. Si nici nu poate sa accepte ca ingerul lui blond se stinge, incet, pe un pat de spital.

Medicii lucreaza contracronometru. Analizele au fost trimise la mai multi specialisti din tara, iar la Spitalul Fundeni i-au facut fetitei cel de-al treilea RMN. Greu. Caci copila trebuia ventilata mecanic.

Medicii sunt, insa, in continuare, rezervati.

In tot acest timp, parintii vegheaza la capataiul Aidei. Doar zambetul ei le panseaza sufletul chinuit. Orice medic care crede ca poate prezenta o parere avizata in acest caz poate contacta Spitalul Marie Curie din Capitala. Aida s-a nascut in ziua de Craciun si parintii asteapta o minune.

Vreme frumoasa si calda, la inceput de noiembrie: PROGNOZA METEO pentru weekend, in Bucuresti si in tara... Un taximetrist din Capitala a fost injunghiat in spate pentru ca a refuzat o cursa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x