Antena Căutare

Un bărbat a fost mușcat de rechin în timp ce făcea parasailing în Marea Roșie. Momentul a fost filmat

Un bărbat de origine iordaniană făcea parasailing în Marea Roșie când a fost atacat brusc de un rechin. Care este starea lui de sănătate în urma acestui incident.

colaj foto rechin - parasailing Galerie
Un bărbat de origine iordaniană făcea parasailing în Marea Roșie când a fost atacat brusc de un rechin. Care este starea lui de sănătate în urma acestui incident. | Shutterstock

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost mușcat de picior de un rechin în timp ce se plimba cu parapanta deasupra largului Mării Roșii. Autoritățile spun că aceste cazuri sunt rare în zonă, însă au deschis o anchetă pentru a investiga întregul accident.

Momentul în care rechinul sare și îl mușcă de gleznă pe bărbatul de 37 de ani

Moment șocant în care bărbatul este atacat a fost surprins pe camerele de luat vederi. În imagini se vede cum rechinul sare din apă brusc și îl apucă pe bărbat de picior. Bărbatul și-a pierdut o parte din spatele piciorului în atac, are tendoanele, mușchii și mai multe oase rupte. El a fost transportat de urgență la spital, unde i s-au acordat îngrijiri medicale și acum starea lui este una stabilă, potrivit Daily Mail.

Se pare că acest incident este unul rar. Potrivit Centrului Internațional de Scufundări Aqaba, astfel de atacuri ale rechinilor în golf sunt rare.

Clipe de panică pentru turiștii de pe o insula din Grecia, care susțin că au văzut un rechin aproape de țărm. Imaginile surprinse

„Atacul rechinilor a atras multă atenție mass-media. Adevărat, a speriat mulți oameni, dar acest lucru poate avea loc oriunde. În Karak, de exemplu, există șerpi și scorpioni, dar în cele din urmă nu sunt suficient de periculoși pentru a speria oamenii. Am făcut scufundări de 20 de ani și este prima dată când am auzit de un atac de rechin”, a declarat Mohammad Qatawneh de la Aqaba International Dive Centre.

El a mai spus că există mai multe tipuri de rechini și niciunul nu este periculos așa cum se crede.

Creatura din adâncurile mării cu ochi bombați și dinți bizari a fost capturată. Ce este fiara marină care a speriat oamenii

„Există multe tipuri de rechini, cum este cel de recif, dar niciunul nu este periculos”.

Nayef Al Bakhit de la Autoritatea Zonei Economice Speciale Aqaba a declarat că a fost lansată o anchetă asupra incidentului: „Comitetul va emite o declarație detaliată despre ceea ce s-a întâmplat imediat ce vor finaliza ancheta”.

Mai multe persoane au fost atacate de rechini în sudul Mării Roșii. Ce decizie au luat autoritățile

O investigație asupra acestui incident a fost lansată deoarece, în ultimul an, în sudul Mării Roșii, mai multe persoane au fost atacate de rechini. Incidentele s-au petrecut în largul coastei egiptene.

„Comisia va emite o declarație detaliată cu privire la ceea ce s-a întâmplat imediat ce finalizează ancheta”, a mai declarat Nayef Al Bakhit.

În octombrie 2020, un băiat ucrainean de 12 ani și un ghid egiptean au fost atacați de un rechin în parcul național Ras Mohammed din Sharm el-Sheikh. Băiatul și-a pierdut un braț în timp ce ghidul are un picior amputat.

Două luni mai târziu, o femeie de 42 de ani din Germania a fost mușcată de un rechin alb lângă Marsa Alam, în Egipt.

Câți bani trebuie să ai în casă în caz de orice urgență. Ce se întâmplă dacă câștigi salariul minim pe economie... Cât a ajuns să coste kilogramul de miel. Cât vor plăti românii pentru masa de Paşte. Preţurile au crescut uluitor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x