Live acumSerial: Alegerea
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Un bărbat a obținut 130.000 de lei de la o femeie mințind că e ofițer SRI. Gafa uriașă făcută zilele trecute l-a costat libertatea

Situație incredibilă la Alba Iulia, unde un bărbat a pretins că este ofițer de informații, funcționar la Finanțe și polițist reușind astfel să obțină suma uriașă de 130.000 de lei de la o femeie. 

Un bărbat a obținut 130.000 de lei de la o femeie mințind că e ofițer SRI. Gafa uriașă făcută zilele trecute l-a costat libertatea

Potrivit IPJ Alba, în perioada decembrie 2019 – iulie 2020, folosindu-se de calități false, bărbatul ar fi reușit să convingă două persoane să îi dea sume de bani.

Acesta i-ar fi spus unei femei din Sebeș că este ofițer de informații și recrutează persoane pentru a fi angajate în cadrul sistemului de siguranță națională. El a condiționat angajarea de îndeplinirea unor „misiuni”, care presupuneau urmărirea de persoane și contractarea unor credite pentru obținerea unor sume de bani care urmau să fie folosite de „agenție” în misiuni de siguranță națională.

O nouă înșelătorie face ravagii! Cum rămân românii fără bani în doi pași și trei mișcări, iar polițiștii sunt ”legați la mâini”: ”Nu avem ce să le facem!”

„Ar fi obținut astfel, de la femeie, 130.000 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal”, arată polițiștii.

Iar șirul infracțiunilor nu s-a oprit aici, întrucât în cursul lunii iunie 2020, bărbatul l-ar fi apelat pe administratorul unei societăți comerciale din Alba Iulia și, prezentându-se drept funcționar al administrației financiare, i-ar fi cerut să depună într-un cont, suma de 2.869 de lei, invocând o eroare privind o plată anterioară efectuată de bărbat către administrația fiscală.

De asemenea, tot în luna iunie 2020, bărbatul l-ar fi apelat pe un tânăr căruia i-a spus că este ofițer de poliție și l-ar fi amenințat cu întocmirea unui dosar penal în cazul în care nu va plăti un prejudiciu provocat în urma unui accident rutier. În acest caz, tânărul nu a dat curs solicitării.

Au apărut noi metode de înșelăciune. Poliția, avertisment pentru români: ”Imaginația lor nu are limite!”

Bărbatul, reținut pentru 24 de ore de polițiști

Polițiștii rutieri l-au depistat joi pe bărbat în trafic, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru înșelăciune, conducere fără permis și uzurparea de calități oficiale.

Recomandari