Antena Căutare

Un bebeluș de două luni a fost în stare de șoc din cauza unui vaccin! A fost nevoie de intervenţia echipajului SMURD

Un bebeluş a fost la un pas de moarte după o reacţie alergică la vaccinul făcut de medicul de familie. Copilului i s-a făcut rău imediat după vaccin, fiind nevoie de intervenţia echipajului SMURD.

Un bebeluş a fost la un pas de moarte după o reacţie alergică la vaccinul făcut de medicul de familie. Copilului i s-a făcut rău imediat după vaccin, fiind nevoie de intervenţia echipajului SMURD.

Incidentul a avut loc în cursul săptămânii trecute, la un cabinet de medicină de familie din judeţ, unde copilul a fost adus de mamă pentru efectuarea unui vaccin la vârsta de două luni, aşa cum este prevăzut în calendarul naţional de vaccinare.

La doar câteva minute după ce a fost înţepat, însă, copilul a început să dezvolte o reacţie alergică pe piele, fiind acoperi de bubiţe şi chiar băşici cu lichid la nivelul tălpilor. Imediat, medicul din cabinet i-a aplicat acestuia un tratament de urgenţă, solicitând şi invervenţia echipajului de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) al SMURD, care a ajuns în scurt timp şi a preluat copilul.

„Din fericire copilul era într-un cabinet medical, iar personalul de acolo a ştiut ce trebuie să facă. Echipajul TIM l-a stabilizat în scurt timp şi ulterior l-a transportat la Pediatrie pentru supravehere şi tratament de specialitate”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Reacţia alergică severă, sau anafilactică, poate fi cauzată chiar de antigenul vaccinului sau de altă componenta a vaccinului, cum ar fi materialul de cultură celulară, stabilizator, conservant sau antibiotic utilizate pentru a inhiba creşterea bacteriilor.

Reacţiile alergice severe pot pune în pericol viaţa. Din fericire, aceste reacţii sunt rare, rata de apariţie fiind de sub unu la un milion de doze. Riscul de reacţie alergică poate fi minimizat prin programe de screening bine organizate, efectuate înainte de vaccinare de către medicul de familie. Toţi cei implicaţi în procesul de administrare a vaccinurilor trebuie să aibă la dispoziţie un protocol de urgenţă şi stocuri de medicamente pentru tratarea anafilaxiei.

De ce mulţi oameni se tem de clovni? Psihologii încearcă să explice acest fenomen... Pestera Meziad, grota omul preistoric. Una dintre cele mai interesante peșteri din Europa de Est...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x