Antena Căutare

Un celebru lanț de supermarketuri retrage din magazine două sortimente de iaurt care ar putea fi contaminate cu plastic

Un celebru lanț de supermarketuri retrage de la vânzare două sortimente de iaurt, din cauza suspiciunii că produsele ar fi contaminate cu mase plastice. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a alertat consumatorii în acest sens. Dacă au cumpărat aceste produse, consumatorii le pot duce la magazin și să primească banii înapoi, fără să prezinte bonul fiscal.

Femeie la supermarket
Două sortimente de iaurt, retrase de la comercializare | Shutterstock

Potrivit unui anunţ al ANSVSA, Lidl retrage de la comerizalizare două sortimente de iaurt. Primul sortiment este Pilos Iaurt natur 3.5% grasime, 1 kg Producător: Friesland Campina, Nr. Lot: 10B42B5-10; 10B429N-10 Termen de valabilitate: 15.12.2022. ”Suspiciune de contaminare cu corp strain – masa plastică de 0.2 – 0.5 mm”, se arată în anunţ, potrivit news.ro.

Citește și: Celebru lanț de supermarketuri, amendat cu 5,5 milioane de lei. Au fost găsite fructe și legume stricate, dar și produse expirate

Lidl retrage de la vânzare 2 tipuri de iaurt. ANSVSA: Există suspiciunea de contaminare cu corpi străini

De asemenea, este vizat de retragere, produsul Pilos Iaurt natur 1.5% grasime, 1kg Producător: Friesland Campina Nr. Lot: 10B3FH8-10 Termen de valabilitate: 12.12.2022, care are aceeaşi problemă.

Consumatorii trebuie să știe că produsele pot fi returnate în orice magazin Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Citește și: Ce trebuie să știi dacă ai cumpărat mezeluri și brânzeturi din vitrine. Te va ajuta data viitoare când mergi la supermarket

Un sortiment de spanac a fost retras din magazinele Profi din România la începutul lunii noiembrie

Un sortiment de spanac a fost retras din magazinele Profi din România din cauza contaminării cu virusul hepatitei A, în timp ce Metro a iniţiat retragerea unor morcovi baby care conţin reziduuri din pesticidul Oxamil, potrivit News.ro.

Potrivit Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), lanţul Profi a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a produsului ”Spanac pungă 500 g”, ca urmare a contaminării acestuia cu virusul hepatitei A.

Citește și: 7 greșeli pe care le faci când cumperi de la supermarket

Totodată, reprezentanţii Metro au anunţat că au fost notificaţi de furnizor pentru a retrage de la vânzare şi de la clienţi produsul ”Morcovi baby 200 g".

Produsul nu trebuie consumat şi poate fi returnat în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până în 21 noiembrie, pentru a primi contravaloarea sa.

Un tip de napolitane infestat cu Salmonella a fost retras din supermarket. ANSVSA: „Poate provoca afecțiuni grave”

Napolitanele cu 72% cremă cu aromă de alune de pădure a fost retras din toate magazinele LIDL din țară, potrivit monitorulcj.ro. Acestea erau infestate cu Salmonella, o bacterie patogenă intestinală care cauzează unele boli infecțioase. Salmonella este cauza celor mai răspândite toxiinfecții alimentare, contaminând omul prin ingestia de mâncare sau de apă infectată.

„În urma unei analize efectuate, a fost detectată Salmonella Typhimurium. Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza)”, a transmis ANSVSA.

Potrivit ANSVSA, acest tip de napolitane a fost scos din toate magazinele Lidl din țară.

Semnele și simptomele infecției cu Salmonella durează, de obicei, între 4 și 7 zile, deși ar putea să treacă chiar câteva luni până când intestinele să își revină de fapt la normal după aceea.

Portretul unei fetițe din Maramureș, cea mai premiată fotografie din lume. Chipul său angelic a cucerit privitorii... Ce se va întâmpla cu clienţii Enel după ce compania pleacă din România. Mesajul autorităților pentru utilizatori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x