Antena Căutare

Un ciclon periculos aduce temperaturi caniculare, dar și furtuni violente în România! Care vor fi zonele afectate

Temperaturile au scăzut drastic în ultimele zile, însă meteolorogii anunță că vara se va prelungi până în octombrie, însă nu este exclus ca vremea frumoasă să alterneze cu furtuni violente, provocate de mase ciclonice. 

Temperaturile au scăzut drastic în ultimele zile, însă meteolorogii anunță că vara se va prelungi până în octombrie, însă nu este exclus ca vremea frumoasă să alterneze cu furtuni violente, provocate de mase ciclonice.

Potrivit estimărilor realizate de meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie, luna septembrie va aduce vreme călduroasă, dar însoțită de furtuni.

"În septembrie , temperaturile depăşesc 30 de grade. Precipitaţii luna septembrie - deficitară. Octombrie şi noiembrie - acelaşi semnal, temperaturi medii mai ridicate decât normalul", a explicat la RTV, Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Totuși, veștile nu sunt tocmai bune, întrucât în această toamnă vor reveni furtunile de vară: "Este adevărat. Apa Mării Mediterane, Negre, Oceanul Atlantic - mai ridicată decât normal. Vor fi formaţiuni ciclonice care aduc ploi, furtuni de vară. Ploaie cu caracter torenţial. Ploi scurte. Căderi de grindină.”, spune Florinela Georgescu. Dar aceste precipitaţii nu vor fi suficiente, spun specialiştii, care anunţă că seceta din august se prelungeşte până toamna târziu.

Prognoza meteo pentru weekend

Vineri, 6 septembrie, vremea se va încălzi uşor şi va fi în general frumoasă. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi ploi de scurtă durată în zona de munte şi, posibil, în sud-estul extrem al ţării, iar noaptea în regiunile vestice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade in nordul Moldovei şi in estul Transilvaniei şi 31 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 20 de grade, mai coborâte, spre 4...5 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi condiţii de ceaţă.

Sâmbătă și duminică, vremea va fi caldă, în special în regiunile din sudul și sud-estul țăriii. Cerul va avea înnorări temporare în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde pe arii restrânse vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Banat şi, de scurtă durată, în timpul ploilor, potrivit Adevărul.

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, cu cele mai ridcate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 9 şi 19 grade

Cutremur în România, vineri dimineață! Este al doilea seism, după cel cu magnitudinea de 4,5... Rezultate BAC Toamnă 2019: Când se afișează notele finale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x