Un copil de doar trei ani a murit înecat în fosa septică a școlii din localitate. Tatăl este devastat: „Eu am săpat-o cu mâna mea!”

 
+2 click pentru
galerie

Neglijenţa a ucis un copil de numai 3 ani la o şcoală din localitatea Brăieşti, judeţul Iaşi. Băiatul a murit după ce a căzut în fosa septică din curte, acoperită cu un capac ruginit şi găurit.

S-a întâmplat în localitatea Brăieşti. Copilul era singur când s-a prăbuşit şi a fost căutat ore în şir. Din păcate, când a fost găsit, era prea târziu pentru a mai putea fi salvat. Acum, poliţiştii fac cercetări. La fel şi inspectorii şcolari, care acuză conducerea şcolii că a tratat cu superficialitate singuranţa elevilor.

Băiatul de trei ani nu era înscris la grădiniţa care funcţionează în şcoală, însă, de câteva săptămâni, îl însoţea pe fratele mai mare la activităţi, cu permisiunea cadrelor didactice.

„Dacă l-a primit, am zis să se joace acolo cu copiii. Mai stăteam și eu un pic mai liberă până la 12, mai puteam să fac treabă pe acasă”, a spus mama băiatului.

Şi ar fi trebuit să fie în siguranţă, însă totul s-a transformat într-o tragedie. Cei doi fraţi ar fi cerut voie să meargă la toaleta din curtea şcolii. Au fost lăsaţi, fără ca cineva să-i supravegheze.

„Când a ieșit ăsta de 3 ani, a intrat cel de 5 ani la baie. A stat cât a stat, iar celălalt s-a dus și a căzut acolo”, a adăugat femeia.

Într-o fosă septică lăsată de izbelişte. Abia după câteva ore, a fost găsit de un angajat al şcolii. Medicii chemaţi în ajutor nu l-au mai putut salva.

Ca o ironie a sorţii, chiar tatăl copilului a săpat fosa septică, acum câţiva ani.

„Eu am săpat-o cu mâna mea. Are patru metri adâncime. Dacă se găsesc vinovaţi, aşa cum am înţeles, şi nu s-au luat măsuri, eu merg până în pânzele albe”, a spus tatăl copilului. 

Şi poliţiştii fac acum cercetări. Ei au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

sursa video: Antena 3facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
50 DE ANI DE LA PRIMA ASELENIZARE

vezi mai multe