Antena Căutare

Un nou cutremur, in Vrancea. Al treilea din aceasta saptamana!

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 pe scara Richter s-a produs in noaptea de miercuri spre joi, la ora 04:43. Seismul cu epicentrul in Vrancea a fost inregistrat la adancimea de 149 kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului. Seismul s-a simtit in orasele Gura Teghii, Siriu, Lopatari, Zagon si Nereju.

Acesta este cel mai nou dintr-o serie de 12 cutremure cu magnitudine mica, care s-au produs, in Romania, de la inceputul lunii decembrie.

In noaptea de luni spre marti, in Vrancea, au avut loc doua seisme inregistrate la 110 kilometri adancime. Intensitatea lor nu a ridicat probleme: 2,6, respectiv 2,9 grade pe scara Richter. In acelasi interval si granita dintre Slovacia si Cehia a fost afectata de un seism de 3,1 grade.

Specialistii care se ocupa de fizica pamantului spun insa ca nu trebuie sa intram in alerta. Vom fi informati despre un posibil pericol doar daca se constata ca seismul ar putea depasi magnitudinea de 4 grade pe scara Richter.

Romania a fost devastata de un astfel de cutremur in martie 1977. Cele 55 de secunde si magnitudinea de 7,3 grade pe Scara Richter au facut atunci peste 1.500 de victime.

Surprinzator: Soric ramane ofiter in IPJ Neamt... VIDEO! Bacau: Pasaj pe sub calea ferata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x