Antena Căutare

Un nou incendiu în Delta Văcărești! Ard 1.000 de metri pătrați de vegetație

Potrivit sursei citate, arde vegetația uscată pe aproximativ 1.000 metri pătrați. Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere, scrie agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, arde vegetația uscată pe aproximativ 1.000 metri pătrați. Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere, scrie agerpres.ro.

Incendiul a fost localizat, a precizat sursa citată. În ultima săptămână, mai multe incendii au avut loc în Delta Văcărești, ultimul în cursul zilei de sâmbătă, pe o porțiune de aproximativ 3.000 de metri pătrați.

Incendiul izbucnit, astăzi, în Parcul Natural Văcăreşti este al cincilea în decurs de o săptămână, artă oficialii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov. Flăcările au cuprins o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi de vegetaţie uscată. Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi au reuşit lichidarea incendiului în aproximativ jumătate de oră.

Cel mai mare dintre incendiile la care au fost solicitaţi pompierii de la ISU Bucureşti - Ilfov în ultima săptămână a fost cel de marţi, 12 iunie, când a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi.

Delta Văcăreşti este declarată zonă urbană protejată, fiind un lac antropic aflat în cartierul Văcăreşti din Bucureşti, sectorul 4, cu o suprafaţă de 189 hectare.

În zonă sunt izvoare subterane, care au permis creşterea unei vegetaţii diverse, fiind identificate şi peste 95 de specii de păsări, între care stârci, egrete, cormorani, pescăruşi, lebede, lişiţe, raţe sălbatice, muscarul negru, animale acvatice ca şerpi de apă, tritoni, dar şi vulpi, iepuri, vidre şi bizami, care supravieţuiesc într-un ecosistem stabil.

Când vine sfârşitul lumii? Camelia Pătrăşcanu are răspunsul! "Până în 2024 se vor produce multe schimbări"... O nouă lovitură pentru profesori. Rezultatele de la Bacalaureat creează probleme în învățământul universitar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x