Antena Căutare

Un nou presedinte la ANOFM, dupa arestarea lui Silviu Bian pentru mita

Premierul Emil Boc a numit-o pe Elvira Rodica Andronescu, fost consilier judetean PDL in judetul Alba, in functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Postul era vacant din octombrie, cand Silviu Bian a fost demis, dupa ce a fost arestat sub acuzatia de luare de mita.

Silviu Bian este acuzat de DNA de luare de mita in forma continuata. In rechizitoriul trimis instantei, procurorii au precizat ca, incepand cu data de 1 iulie 2010, la Centrul National de Formare Profesionala a Personalului Propriu Rasnov se afla in derulare doua proiecte destinate dezvoltarii resurselor umane, finantate din fonduri europene, respectiv "Pregatirea aprofundata, continua in serviciul public de ocupare - PACSPO" si "Invatamant continuu aprofundat pentru Romania - ICAR", pentru care a fost alocata finantarea maxim admisa in cuantum de cinci milioane de euro pentru fiecare proiect, potrivit Mediafax.

In perioada decembrie 2010 - octombrie 2011, mai arata sursa citata, Silviu Bian, in calitate de presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca si al Consiliului de administratie din cadrul ANOFM, a primit suma totala de 1.058.500 de lei, echivalentul a aproximativ 250.574 de euro, si 22.000 de euro de la opt angajati in cadrul proiectelor PACSPO si ICAR pentru a vira 25% din costul proiectelor reprezentand cofinantarea acestora din fonduri proprii, alocate din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Coplata omoara Sanatatea. Bacalbasa: Ai bani, mergi, n-ai, crapi!... Ionel Mantog, condamnat si in apel la un an si opt luni inchisoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x