Antena Căutare

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Specialiștii trag un puternic semnal de alarmă. Un nou simptom al infecției COVID-19 duce la o singură concluzie: există și o altă cale de transmitere a virusului.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Profimedia

„Este cu siguranţă posibil ca o persoană să poată lua Covid-19 prin ochi”, a declarat dr. Thomas Steinemann, reprezentant al Asociaţiei Americane de Oftalmologie, citat de CNN.

Este conluzia alarmantă a specialiștilor ce se luptă cu pandemia, încă de la debut.

Ipoteza este susținută și de epidemiologul șef de la Casa albă, medicul Anthony Fauci. Acesta le-a recomandat americanilor să poarte, pe lângă mască și ochelari sau viziere de protecție.

„Aveţi mucoasă în nas, mucoasa in gură, dar aveţi mucoasă şi în ochi. Teoretic, ar trebui să protejaţi toate suprafeţele mucoasei. Dacă aveţi ochelari sau vizieră ar trebui să le utilizaţi, a explicat Anthony Fauci, potrivit ABC News.

Potrivit specialiștilor, există dovezi clare că oamenii pot fi infectați prin picăturile ce plutesc în aer, expulzate de o persoană infectată cu COVID-19, prin strănut, tuse sau vorbire, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Despre răspândirea noului coronavirus prin ochi au vorbit și reprezentanți ai Centrul pentru Combaterea şi Prevenirea Bolilor din SUA.

Medicul Thomas Steinemann a catalogat conjunctivita ca un nou simptom al COVID-19. Acesta a precizat, însă, că riscul infectării cu noul coronavirus prin nas sau gură este mult mai mare decât infectarea prin ochi.

Știa că este COVID-19 pozitiv, dar a ieșit la iarbă verde, cu prietenii. Polițiștii l-au prins la Sinaia: „Am vrut să fa... Ce ore dispar din orarul elevilor din clasa pregătitoare, până în clasa a IV-a! La clasa I va fi scoasă o oră de Limba r...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x