Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Specialiștii trag un puternic semnal de alarmă. Un nou simptom al infecției COVID-19 duce la o singură concluzie: există și o altă cale de transmitere a virusului.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

Profimedia

„Este cu siguranţă posibil ca o persoană să poată lua Covid-19 prin ochi”, a declarat dr. Thomas Steinemann, reprezentant al Asociaţiei Americane de Oftalmologie, citat de CNN.

Este conluzia alarmantă a specialiștilor ce se luptă cu pandemia, încă de la debut.

Ipoteza este susținută și de epidemiologul șef de la Casa albă, medicul Anthony Fauci. Acesta le-a recomandat americanilor să poarte, pe lângă mască și ochelari sau viziere de protecție.

„Aveţi mucoasă în nas, mucoasa in gură, dar aveţi mucoasă şi în ochi. Teoretic, ar trebui să protejaţi toate suprafeţele mucoasei. Dacă aveţi ochelari sau vizieră ar trebui să le utilizaţi, a explicat Anthony Fauci, potrivit ABC News.

Potrivit specialiștilor, există dovezi clare că oamenii pot fi infectați prin picăturile ce plutesc în aer, expulzate de o persoană infectată cu COVID-19, prin strănut, tuse sau vorbire, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Despre răspândirea noului coronavirus prin ochi au vorbit și reprezentanți ai Centrul pentru Combaterea şi Prevenirea Bolilor din SUA.

Medicul Thomas Steinemann a catalogat conjunctivita ca un nou simptom al COVID-19. Acesta a precizat, însă, că riscul infectării cu noul coronavirus prin nas sau gură este mult mai mare decât infectarea prin ochi.

Recomandari