Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

ULTIMĂ ORĂ! Un român a fost infectat cu coronavirus. Anunțul făcut de Ministerul de Externe

Este oficial, un român a fost infectat cu noul virus din China, Covid-19, care a ucis peste 1.300 de persoane. Anunțul a fost făcut de reprezentanți ai Ministerului de Externe, care au precizat că este vorba despre un bărbat aflat la bordul navei de croazieră Diamond Princess aflată în carantină în Japonia. Alți 16 români se află pe vas.

ULTIMĂ ORĂ! Un român a fost infectat cu coronavirus. Anunțul făcut de Ministerul de Externe

"Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus). Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații.

Numărul unu comunist din provincia Hubei, epicentul epidemiei de Covid-19, demis din funcţie şi înlocuit cu primarul Shanghaiului

Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri).

În ceea ce privește nava de croazieră Westerdam, Consulatul General al României la Hong Kong a obținut confirmarea că la bordul navei se află un număr de 17 cetățeni români, respectiv 9 pasageri și 8 membri ai echipajului. Nava a fost andocată în portul Sihanoukville, Regatul Cambodgia. Procesul de evaluare medicală a pasagerilor și membrilor echipajului este în derulare, nefiind, până în prezent, confirmate cazuri de infecție cu coronavirus. Reprezentanțele diplomatice și oficiile consulare ale României din regiune sunt în contact cu autoritățile locale și reprezentanțele diplomatice ale altor state membre UE și sunt pregătite să acorde asistență consulară cetățenilor români"
, se arată în anunțul făcut de Ministerul de Externe.

Numărul deceselor cauzate de coronavirus atinge cote alarmante. Peste 200 de bolnavi au murit într-o singură zi

Totalul infecțiilor confirmate pe navă a ajuns la 218 de persoane din 492 de teste efectuate până acum, a declarat Ministerul Sănătății într-un comunicat, potrivit Reuters.

Carantina durează cel puțin până pe 19 februarie. Vasul Diamond Princess a fost plasată în carantină timp de două săptămâni în Yokohama, la sud de Tokyo, pe 3 februarie, după ce un bărbat care a debarcat în Hong Kong a fost diagnosticat cu coronavirusul.

Alerta de Coronavirus din Timişoara s-a extins în jumătate de ţară! Un tânăr bănuit că ar avea virusul a călătorit prin România

La bordul navei se află aproximativ 3.700 de persoane: 1.100 membri echipajului și 2.670 de pasageri.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro