Antena Căutare

Constanta: Un sef de banca a ajuns calugar la o manastire izolata

Din sef de banca, a ajuns omul lui Dumnezeu. Este destinul unui constantean care a avut totul si nu si-a mai dorit nimic in afara de credinta absoluta. Jurnalistii de la emisiunea "In Premiera" l-au descoperit la o manastire izolata din judet.

“Poate unii au o revelatie dintr-o data, ca o stralucire care te invaluie. La mine a fost un proces indelungat”, spune fratele Ilarion, fost sef de banca. Pe vremea in care nu avea revelatii si nici nu le cauta, Ion Dan era director de banca si unul dintre cei mai influenti oameni din Constanta.

Traia materialismul in starea lui absoluta. Il invatase in scoala si il continuase in capitalism, tragand toate foloasele de pe urma lui. Cu Dumnezeu avea, ca atatia altii, o relatie ”speciala”. Ajunsese sa admita ca exista, dar nu se vizitau.

La sfarsitul anilor ‘90, insa, lumea lui s-a prabusit si peste ruinele ei a vazut o lumina noua. “La un moment dat a intervenit un moment care mi-a marcat viata, decesul sotiei”, marturiseste calugarul.

In 2009, cetateanul Ion Dan a devenit fratele Ilarion, iar astazi e staretul manastirii Crucea.



Cablurile de tramvai sunt furate cu sacosa in Pasajul Basarab!... Pictorita Aurelia Paunescu s-a stins din viata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x