Live acumiUmor (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

"Soarta fiecărui ars stă în pixul a câte unui arogant secretar de stat!" Supraviețuitor Colectiv, despre cazul fetei incendiate: "Ce fac autoritățile e crimă cu premeditare"

Mihai Grecea, supraviețuitor Colectiv, a vorbit despre cazulfeetei incendiate, care a fost transferată la Craiova și de acolo la București.

Supraviețuitor Colectiv, despre cazul fetei incendiate

Cazul fetei din Drobeta Turnu Severin, care a suferit arsuri pe 90% din suprafața corpului și a fost transferată la Craiova, unde nu există centru de mari arși, pentru ca apoi să fie transferată la București, i-a scandalizat pe supraviețuitorii din Colectiv.

Mihai Grecea, una dintre victimele care s-a implicat activ în ultimii ani pentru drepturile pacienților cu arsuri din România, dă vina pe autorități pentru situația în care o minoră este plimbată între spitale unde nu poate fi tratată corespunzător.

Caz şocant în Mehedinţi! O minoră a fost INCENDIATĂ de un bărbat pe care l-a cunoscut pe rețelele de socializare. Agresorul este cercetat pentru tentativă de omor

Mihai Grecea spune că “soarta fiecărui mare ars stă, în continuare, în pixul ministrului sau a câte unui arogant secretar de stat”, “se merge pe improvizații și pe heirupisme”, iar vinovații sunt Ministerul Sănătății și Centrul Operativ pentru Situații de Urgență.

“Din nefericire, ce s-a întâmplat cu pacienta din județul Mehedinți, care, după evaluarea inițială la spitalul din Drobeta Turnu Severin, a fost trimisă la Spitalul Județean Craiova, arată limpede că autoritățile medicale din România nu au înțeles nimic din ce presupune salvarea pacienților cu arsuri”, spune Mihai Grecea.

El a acuzat autoritățile că nu au făcut niciun plan de acțiune în situația unor cazuri grave de pacienți cu arsuri pe timp de pandemie.

„Deși pe masa ministrului sănătății se află în așteptare pentru a fi semnat un document discutat și paradiscutat în comisiile ministeriale în ultimii aproape doi ani (document care a stat în transparență decizională până la începutul lui aprilie pe siteul MS – mă refer la OMS pentru mecanismul de transfer în străinătate a pacienților cu arsuri grave) nu se face nimic”, a subliniat acesta.

“Ca pe vremea Colectiv”

“Suntem la fel ca pe vremea tragediei de la Colectiv”, a continuat el.

Bărbatul care i-a dat foc fetei de 17 ani a transmis un mesaj misterios cu o zi înainte să comită fapta: ”Vă iubesc, adio!” | Video

“Avem niște norme generale pentru tratamentul arșilor mai bune (OMS 476/2017), dar care nu sunt aplicate din ignoranță, dezinteres, nepăsare, lipsă de bani… Niște norme bune care le stau în gât funcționarilor ministeriali din departamentul de structuri spitalicești. Soarta fiecărui mare ars e în continuare în pixul ministrului sau al câte unui arogant secretar de stat cinic și dezinteresat. Deși s-a discutat îndelung despre ce e de făcut, nu există un sistem clar care să normeze traseul pacientului foarte grav care trebuie trimis într-un centru de arși. Adică în străinătate. Se merge pe improvizații și pe heirupisme”, a mai spus Mihai Grecea.

Recomandari