Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Un tânăr IT-ist din Timişoara, tată a doi copii, şi-a pus capăt zilelor! N-a rezistat stresului şi presiunii de la serviciu

Stresul a ucis un tânăr IT-ist din Timişoara, care şi-a luat viaţa la serviciu! Bărbatul a căzut în gol de la etajul cinci al clădirii de birouri, chiar în faţa soţiei şi a pompierilor veniţi să îl salveze.

Înainte să se sinucidă, le-a spus apropiaţilor că este copleşit de sarcinile de serviciu, apoi le-a trimis mesaje de adio. La 38 de ani, Alin Teodor Naciu avea doi copii mici, o carieră de succes, şi aparent o viaţă fericită. Dar psihologii avertizează: stresul profesional e greu de observat şi face tot mai multe victime în România!

Sunt clipe dramatice, filmate la doar câteva secunde după ce tânărul IT-ist a căzut de la fereastra biroului unde lucra. S-a prăbuşit de la etajul 5, sub ochii salvatorilor alertaţi de soţia lui. Bărbatul îi spusese că se va sinucide, iar femeia a sunat la 112 şi a plecat şi ea în grabă spre clădirea de birouri. Acolo, poliţiştii au încercat să îl convingă timp de 20 de minute să nu îşi ia viaţa. A fost însă zadarnic.

La 38 de ani, Alin Teodor Naciu era unul dintre cei mai apreciaţi specialişti IT din Timişoara. Bărbatul era căsătorit şi avea doi copii de 5 şi 10 ani. În ultima vreme, însă, se plângea că este copleşit de un proiect, la internaţionala unde era angajat. Suferea de atacuri de panică şi apelase la un psihiatru, spun apropiaţii.

Ieri, tocmai se întosese la serviciu, după trei săptămâni de concediu medical. Dar seara, a clacat. I-a trimis managerului său parola de la laptop şi a scris mai multe mesaje de adio. După moartea bărbatului, poliţia şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au deschis anchete.

Burnoutul sau stresul profesional a fost clasificat drept boală profesională abia anul acesta, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În România nu există studii care să măsoare amploarea fenomenului. De asemenea, spre deosebire de majoritatea statelor europene, România nu are un program naţional de prevenţie a suicidului. Singura line verde unde o persoană pe cale să-şi ia viaţa poate apela este gestionată de un ONG, şi funcţionează doar în timpul nopţii.

Recomandari