Live acumFilm: iua Independentei
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

L-au strâns de gât cu sfori, au turnat bere peste el și l-au târât! Un urs a fost batjocorit după ce a fost împușcat. Atenție, imagini tulburătoare - Video

Un urs a fost batjocorit după ce a fost împușcat în comuna Colți din județul Buzău. Localnicii care l-au omorât au turnat apoi bere peste el, l-au strâns degât cu sfori și l-au târât. Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat demararea unei anchete în acest caz.

Un urs a fost batjocorit după ce a fost împușcat în comuna Colți din județul Buzău. Localnicii care l-au omorât au turnat apoi bere peste el, l-au strâns degât cu sfori și l-au târât. Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat demararea unei anchete în acest caz.

După ce imagini cu ursul batjocorit au apărut pe internet, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, joi seară, pe contul său de Facebook, că vineri, la prima oră, o echipă de la Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu va descinde la Buzău pentru a ancheta modul în care a fost sacrificat ursul.

„Este inadmisibil!!! La prima oră a dimineţii, o echipă de comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu va fi la Buzău. Vom cere inclusiv intervenţia organelor de cercetare penală! Iar Corpul de Control al Ministrului va verifica modul în care cei din Agenţia şi Garda judeţene şi-au îndeplinit atribuţiile. Le garantez vinovaţilor că vor plăti scump!”, a scris Graţiela Gavrilescu.

Joi, primarul comunei Colţi, Pavel Rădulescu, a anunţat pe contul său de Facebook că s-a reuşit împuşcarea ursului care teroriza din 2015 localităţile de munte ale judeţului Buzău. Pentru recoltarea animalului fusese emis aviz de la Ministerul Mediului, încă de la începutul lunii, potrivit News.ro.

Odată cu anunţul prinderii ursului, primarul a postat şi câteva fotografii cu cadavrul ursului, dar şi un filmuleţ în care alesul local şi cei care-l însoţesc sunt bucuroşi că au împuşcat animalul şi se pozează cu el, asemenea unui trofeu.

„Luni, am mers la doamna prefect si am rugat-o să constituie echipe pentru prinderea ursului pentru că nu era decât un singur vânător. S-au constituit mai multe echipe şi a fost împuşcat pe Valea Sibiciului între Colţi şi Pănătău. Ursul avea în jur de 400 de kilograme. S-a respectat procedura şi a fost împuşcat în apropierea unei gârle, exact cum cere legislaţia. E un urs care ne terorizează din 2015, numai anul acesta ne-a omorât 7 oi, 3 miei şi 5 porci doar în comuna Colţi. Dar a dat lovituri şi în alte comune ale judeţului Buzău, oamenii ajunseseră să nu mai iasă din case odată cu lăsarea serii de teamă că vor da nas în nas cu ursul. A primit ce-a meritat, desi îmi pare rău de el, ne-a făcut multe probleme. A omorât animale, a distrus grajduri şi coteţe”, a declarat primarul comunei Colţi, Pavel Rădulescu.

Tot joi, în spaţiul public au apărut şi alte filmuleţe. În unul dintre ele, cadavrul ursului este târât, iar un bărbat toarnă bere peste el. În alte imagini, cadavrul ursului este legat de gât, iar mai multe persoane trag de sfori.

Gestul primarului şi al localnicilor a fost aspru criticat de reprezentanţii Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, despre care spun că este o dovadă de „barbarie” şi ”cruzime”. Mai mult, ONG-ul condamnă şi Ministerul Mediului care a emis autorizaţia de vânătoare şi spun că erau alte soluţii care puteau fi luate în calcul şi care ar fi rezolvat problema localnicilor, dar ar fi salvat şi ursul.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro