Antena Căutare

Unde e simtul civic? Barbat, lasat sa zaca pe mijlocul strazii

Compasiunea pare sa fie o notiune straina pentru multi romani. Un bucurestean a fost lasat sa zaca mai bine de un sfert de ora pe mijlocul unui bulevard din Bucuresti, dupa ce a fost lovit de o masina pe trecerea de pietoni. Nimeni, dar absolut nimeni nu a intervenit. Accidentul a avut loc la sfarsitul anului trecut dar abia acum au aparut imaginile filmate de un trecator.

Miezul zilei, Bucuresti, octombrie, 2009. Imaginile sunt suprinse la cateva clipe dupa ce barbatul a fost spulberat de o masina. Victima se zbate pe carosabil, dar niciun sofer nu opreste.

Accidentul s-a petrecut pe Bulevardul Decebal, pe o trecere des folosita de pietoni. Doar ca soferii circula cu viteza mare, destul de tare cat sa nu observe un pieton care s-a aventurat pe zebra.

Barbatul a fost aruncat cativa metri in aer. Imaginile sunt socante.

Unul dintre trecatori a filmat fara oprire timp de 15 minute pana cand a sosit un echipaj de urgenta. Si in tot acest timp, soferii au trecut linistiti pe langa victima.
In cele din urma, barbatul a murit. Dupa patru luni, femeia care conducea masina inca nu a primit nicio pedeapsa pentru ca ancheta inainteaza in ritm de melc.

Astazi, trecerea fara semafor pentru pietoni este la fel de periculoasa. Accidentele se tin lant spun cei din zona.

Si din toate aceste imagini, raman multe intrebari. Mai exista simtul civic? Si de ce dupa patru luni, ancheta nu a fost finalizata? Intrebari la care trebuie sa raspunda si autoritatile, dar si noi.
.


Erou la 11 ani! Un baiat din judetul Iasi a intrat in foc pentru a salva un bebelus... A decedat jurnalistul Mile Carpenisan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x