Antena Căutare

Unde este așteptat cel mai mare cutremur de 8.1 pe Richter

Un cutremur major, de magnitudine 8.1 pe scara Richter, cel mai mare cutremul înrregistrat în ultimii ani, este așteptat.

Un cutremur major, de magnitudine 8.1 pe scara Richter, cel mai mare cutremur înregistrat în ultimii ani, este așteptat în Noua Zeelendă. Marele seism ar putea afecta cel puțin 10,000 de persoane și ar trimite unde de tsunami către Australia.

”Falia Alpină”, așa cum este denumită, se întinde pe o mare parte din lungimea insulei South Island din Noua Zeelandă. Aceasta s-a deplasat mai mult în ultimele 25 de milioane de ani decât orice altă falie de pe Terra. Falia Alpină a dat cutremure de 8.1 grade pe scara Richter la fiecare 300 de ani. Astfel, experții spun că Noua Zeelandă (partea South Island) va fi lovită de seism major, iar pagubele ar fi uriașe: 10,000 de localnici sinistrați și autostrazi înghițite de... abis. Mai mult decât atât, marele cutremur va fi capabil să trimită unde de șoc către coasta de Est a Australiei, provcând tsunami.

Unde este așteptat cel mai mare cutremur de 8.1 pe Richter

Falia Alpină, aflată la limita dintre plăcile tectonice ale Pacificului şi indiano-australiană, s-a mutat o dată la 1000 de ani, cu aproximativ 27 de metri pe orizontală.

Unde este așteptat cel mai mare cutremur de 8.1 pe Richter

Ea s-a rupt ultima oară în 1717, iar oamenii de ştiinţă estimează că există o probabilitate de 28% să se rupă din nou în următorii 50 de ani, probabilitate considerată extrem de mare conform standardelor globale.

11 septembrie 2001 în noi imagini pe Youtube cu vizualizări record (VIDEO)... Calendarul evaluărilor naționale a fost făcut public. Când vor avea loc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x