Antena Căutare

Unul dintre cele mai frumoase castele din Transilvania şi-a redeschis porţile pentru vizitatori

Unul dintre cele mai frumoase castele din Transilvania, de pe domeniul Kemeny din Brâncoveneşti, Mureş, este în sărbătoare. Cu o istorie de peste opt secole, edificul a împlinit cinci ani de când şi-a redeschis porţile pentru vizitatori.

Castelul Kemény din Brâncoveneşti

Castelul medieval din Brâncoveneşti, Mureş, şi-a primit oaspeţii într-un cadru de poveste. Vremea frumoasă, şi edificiul cu o istorie impresionantă i-au scos pe oameni din case.

Pe lângă plimbări pe culoarele şi aleile încărcate de istorie, oaspeţii s-au putut bucura şi de mese întinse cu bunătăţi tradiţionale.

Prima atestare documentară a Castelului Brâncoveneşti Kemeny datează din secolul al 13-lea. De-a lungul istoriei, a avut numeroşi proprietari. În perioada comunistă castelul a avut mai multe destinaţii, fiind utilizat ca închisoare, şcoală de corecţie apoi centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, care a funcţionat în clădire până în anul 2014.

Avocatul Tonel Pop, despre scandalul cu tânăra din Italia: "Mama adolescentei a văzut fotografiile și s-a convins c... Cutremur cu magnitudinea 3,8, în judeţul Buzău...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x