Antena Căutare

UPDATE: Ancheta in cazul prabusirii elicopterului israelian, in plina desfasurare

UPDATE 18.15: Sotia capitanului Stefan Claudiu Dragnea, militarul aflat in elicopterul prabusit in judetul Brasov, gravida in cinci luni, a suferit un soc la aflarea vestii, sustin rudele barbatului din comuna doljeana Poiana Mare, care mai spun ca nu au fost anuntate oficial despre decesul militarului

UPDATE 17.20: Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a transmis omologului sau israelian, Ehud Barak, un mesaj de condoleante prin care isi exprima "profunda compasiune" pentru pierderea vietii celor sase militari israelieni aflati la bordul elicopterului prabusit, luni, in masivul Bucegi.

Alaturi de cei sase militari israelieni, in accidentul aviatic si-a pierdut viata si capitanul Stefan-Claudiu Dragnea, incadrat la Statul Major al Fortelor Aeriene.

Ofiterul roman, in varsta de 31 de ani, era casatorit si a absolvit Academia Fortelor Aeriene "Henri Coanda" in anul 2002.

UPDATE 12:30 Mircea Opris a anuntat in jurul pranzului ca echipele incearca sa ancoreze epava, pentru ca aceasta sa nu faca alte victime. Acesta sustine ca aeronava s-a facut praf, iar bucati din ea sunt imprasiate pe o portiune foarte mare. S-au gasit si mai multe cadavre, insa nu se cunoaste cu exactitate numarul lor.

Salvamontistii au fost informati despre disparitia unui elicopter in zona Zarnesti in jurul orei 15:40. Ulterior s-a aflat ca elicopterul s-a prabusit zona Gutau, o zona dificila, spun salvatorii montani.



UPDATE 9:50 Echipele de jandarmi, vanatori de munte si salvamontisti au ajuns, marti dimineata, la locul prabusirii elicopterului militar si au securizat zona. Bucatile de elicopter sunt imprastiate pe o suprafata de 200 de metri patrati.


In jurul pranzului, este asteptata sa ajunga la locul in care se afla acum epava si o delegatie de specialisti israelieni. Operatiunile de cautare-salvare au fost reluate marti, dupa ce conditiile meteo nefavorabile au dus la sistarea acestora in timpul noptii.



UPDATE 8:40 Cautarile in cazul elicopterului israelian, prabusit in Muntii Bucegi, au fost reluate, marti dimineata.

Aseara, zona Fundata - Zarnesti din muntii Bucegi a fost survolata de elicoptere de salvare care, desi au localizat resturile elicopterului, nu au reusit sa coboare in zona din cauza vremii nefavorabile.

Nici cautarile la sol nu au dat rezultate: nu s-a putut ajunge la locul accidentului nici cu masini pentru ca terenul este foarte accidentat. Ba mai mult, echipele de salvare au incercat si pe jos sa ajunga la victime, dar toate eforturile lor au fost in zadar.

Ceea ce se stie pana acum e ca la bordul aparatului se aflau sase militari israelieni si unul roman, care, spun expertii, au avut sanse zero de supravietuire, in urma impactului.

Militarii participau la un exercitiu comun si se pare ca principalele ipoteze luate in calcul sunt o eroare de pilotaj si conditiile meteo nefavorabile. Martorii spun insa ca au vazut ca din elicopter iesea fum, pana cand a disparut in munti. Este pentru prima data in ultimii ani cand ofiteri straini mor intr-un accident produs in tara noastra.

La bordul elicopterului prabusit se afla si militarul roman Stefan Dragnea in varsta de 31 de ani, arata un comunicat oficial al Ministerului Apararii Nationale.Dragnea era capitan de stat major, incadrat la Scoala de Aplicatie a Fortelor Aeriene de la Boboc, din judetul Buzau. Alaturi de militarul roman, in aparatul de zbor, se mai aflau patru piloti si doi tehnicieni militari israelieni.

Epava aparatului de zbor israelian prabusit a fost localizata din aer, de elicoptere. Vremea nefavorabila i-a obligat, insa, pe piloti sa se intoarca la baza.

In acest timp, la sol, zeci de salvamontisti, jandarmi montani dar si un detasament de vanatori de munte au periat zona.

Nici echipele de salvare nu au reusit sa se apropie de locul dezastrului, din cauza terenului dificil. Seara au fost nevoite sa renunte la cautari. Mai multi martori au vazut trei elicoptere de armata, cu putin timp inainte de accident.

Un elicopter SMURD, doua aparate israeliene dar si unul al ministerului de interne, au pornit spre locul unde se presupunea ca a disparut aparatul israelian.

Arad: Tentativa de jaf la o casa de schimb valutar cu o bomba din nisip... Tulcea: Acces interzis la publicatiile locale si centrale!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x