Antena Căutare

Update: Detinutul care a evadat de la Penitenciarul Jilava a fost prins. Voia sa isi vada copilul bolnav

Maxima siguranta: doua cuvinte care nu au insemnat mare lucru pentru un detinut de la Penitenciarul Jilava. Barbatul inchis sapte ani pentru talharie a reusit sa evadeze fara mari eforturi. In urma cu putin timp, politia l-a gasit. Era acasa la rude si a spus ca a evadat ca sa-si vada copilul bolnav.

Detinutul a evadat cu usurinta din penitenciarul Jilava. Penitenciar de maxima siguranta.

Dumitru Laurentiu Adrian are 34 de ani si fusese condamnat la 7 ani de inchisoare pentru talharie. Azi dimineata, insa, la controlul de la ora 6 detinutul n-a iesit la numaratoare. Imediat s-a dat alarma.

Au fost anuntate Jandarmeria si Politia din Ilfov si Bucuresti. Imediat au fost facute filtre pe sosele din zona penitenciarului, dar si spre locuinta evadatului. Nu a fost exclusa nici varianta ca acesta sa incerce sa paraseasca teritoriul Romaniei.

Noaptea trecuta, detinutul era de serviciu la statia de pompare a inchisorii, unde lucra de 2 luni si trebuia sa stea 7 ore pe noapte si 8 ore pe zi. Trebuia sa supravegheze un tablou de comanda, iar in momentul in care vedea ca o pompa se blocheaza, trebuia sa o porneasca manual.

Noaptea trecuta, detinutul s-a dus la punctul de lucru, dar la schimbul de tura din aceasta dimineata, gardianul nu l-a mai gasit la decantor. “Nu este insotit permanent de un gardian pentru ca este incadrat in resgimul deschis, regim care permite deplasarea detinutilor la si de la punctul de lucru neinsotiti”, a explicat Cristian Micu, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Jilava.

Evadatul are 4 copii si mai avea de executat 10 luni, pana la comisia de eliberare conditionata. A fost premiat de 8 ori pe durata pedepsei. Chiar s-a oferit voluntar si a ajutat la deszapezirea soselei de centura in 2010, cand nametii si TIR-urile derapate au tinut drumul blocat aproape 24 de ore.

Trupul primului roman mort in Algeria va fi adus acasa... EXCLUSIV Baiatul care a invins autismul: In urma cu doi ani nu vorbea. Acum poate intra la facultate in Germania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x