Antena Căutare

UPDATE! Moldova, afectata din nou de ninsoare si viscol! Mii de oameni din sase judete sunt izolati

Dupa doua zile si doua nopti de viscol, Moldova si-a inchis din nou drumurile. In sase judete, mii de oameni sunt izolati de nameti, fara slavare. Masinile prinse de viscol pe drumuri au fost ingropate sub zapada, cu tot cu pasageri. Un tanar care a luat parte la o misiune de salvare a disparut, iar echipele de interventie il cauta de peste 15 ore. Sute de turisti moldoveni care incercau sa iasa din Romania, dupa ce au petrecut Craciunul pe stil vechi, au ramas captivi in troiene

Vantul puternic a rascolit pana azi la pranz zapada in sase judete din Moldova. Ore intregi, oamenii s-au luptat sa-si dezgroape masinile de pe drumurile infundate de viscol.

Mai mult, un tanar care azi-noapte a mers sa ajute un sofer inzapezit e dat disparut de peste 16 ore, in localitatea ieseana Dagata. In zona, troienele sunt de doi metri si numai utilajele de deszapezire isi fac drum.

De altfel, chemata sa salveze patru bolnavi care aveau nevoie urgent de dializa, o ambulanta a ramas prinsa in zapada si abia dupa ce s-a potolit vantul, drumul salvarii a fost deschis de vole.

Moldovenii de peste Prut s-au grabit cu sutele sa plece spre casa dupa ce au petrecut Craciunul pe stil vechi in Romania. Au stat insa cu orele pe drumurile inchise ce duceau la vama. Patru autocare si-au incercat norocul pe un drum cu restrictii din cauza viscolului. In apropiere de vama Albita au ramas inzapezite, cu 130 de oameni in ele. Iar armata s-a chinuit cinci ore sa faca drum pana la autocare si sa-i duca pe pasageri la adapost, in primaria din Husi.

Turistii au primit ceai cald si supe apoi au fost dusi la granita tot in camioanele armatei. Soferii autocarelor vor primi insa amenda si vor ramane fara permis pentru ca au fortat blocajul politiei.

Desi Sfantul Sinod interzice slujbele religioase pentru cei incinerati, unii preotii incalca legea bisericeasca... EXCLUSIV! Ia mai toarna-un paharel... Un bar a fost amplasat chiar in sediul Politiei Municipiului Buzau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x