Antena Căutare

Vin fenomene extreme în România! Următoarele ierni se vor schimba dramatic: "Vom avea temperaturi record!"

Iernile lungi şi grele din România intră în istorie. După zece luni de extreme climatice şi recorduri naţionale, în ţara noastră urmează o iarnă blândă, cu episoade scurte de zăpadă şi ger. Clima se schimbă, spun meteorologii, iar semnele sunt clare. Am avut zăpadă în martie, caniculă în aprilie şi inundaţii în luna lui cuptor.

Directorul ANM anunță fenomene extreme în România, în următorii ani, potrivit măsurătorilor făcute de meteorologi, în contextul schimbărilor climatice continue. Astfel, iernile lungi și grele ar putea să devină istorie, însă nu scăpăm de trecerile bruște de la temperaturi ridicate, la cele scăzute, fiind nevoie de adaptare, spun specialiștii.

Iernile lungi şi grele din România intră în istorie. După zece luni de extreme climatice şi recorduri naţionale, în ţara noastră urmează o iarnă blândă, cu episoade scurte de zăpadă şi ger. Clima se schimbă, iar semnele sunt clare. Am avut zăpadă în martie, caniculă în aprilie şi inundaţii în luna lui cuptor.

Trebuie să ne adaptăm, spun specialiştii. Vin ani cu perioade lungi de secetă care ne vor schimba pe termen lung şi obiceiurile alimentare.

În ultimii o sută de ani, în ţara noastră, nu au mai fost înregistrate recorduri naţionale de ger, iar temperatura medie anuală a crescut cu 3 grade. Meteorologii spun că, în următorii ani, şi iernile vor fi mai blânde în România.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anul contrastelor continuă în aceeaşi notă şi în a doua partea a lunii noiembrie. Temperaturile scad săptămâna viitoare până la pragul îngheţului.

Ultimele vești de la meteorologi! Ninsorile vin de joi, temperaturile scad dramatic... Clima se schimbă total în România. Ce se va întâmpla de sărbătorile de iarnă. Trebuie să ne pregătim!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x