Antena Căutare

România, la un pas de cutremur puternic?! Activitatea seismică s-a intesificat în luna septembrie! Previziunea lui Mărmureanu: ”Șansele sunt foarte mari...”

Activitatea seismică din zona Vrancea s-a intensificat în luna septembrie, iar multe dintre cutremurele care au avut loc au depășit trei grade pe scara Richer. 

Activitatea seismică din zona Vrancea s-a intensificat în luna septembrie, iar multe dintre cutremurele care au avut loc au depășit trei grade pe scara Richer.

Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în zona Vrancea, dar și în județul Buzău, în luna septembrie au avut loc 18 seime, dintre care opt au depășit 3 grade, cel mai mare având loc pe 19 septembrie.

Mai exact, conform sursei citate, cel mai puternic seism produs în Vrancea, în luna septembrie, a avut 3,9 grade și s-a produs în județul Vrancea, la ora 05:43, la adâncimea de 133 de kilometri.

În luna precedentă, în aceleași zone, au avut loc 26 de seime, însă doar tre seisme au depășit magnitudinea de 3.

Gheorghe Mărmureanu susține, însă, că românii n-ar trebui să-și facă griji în privința producerii unui seism puternic.

„(Cutremurul - n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu, care a participat la Forumul dedicat Zilei Mondiale a Pământului.

„Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a spus Mărmureanu.

Programul RABLA a fost reinventat. Românii primesc bani pentru a-și cumpăra frigidere sau mașini de spălat noi... Haos total pe o stradă din Oradea! Ce s-a întâmplat după ce un copil de patru ani a fost lăsat nesupravegheat și s-a urc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x