Antena Căutare

Vacanța în Grecia devine un infern! "Stăm de la 5 dimineața". Cozi kilometrice la vama Kulata

Românii care plecaă în concediu în Grecia sunt nevoiți să stea ore în șir la cozi kilometrice la punctul de trecere din Bulgaria spre Grecia.

Vacanța în Grecia devine un infern! "Stăm de la 5 dimineața". Cozi kilometrice la vama Kulata
Vacanța în Grecia devine un infern!"Stăm de la 5 dimineața" Cozi kilometrice la vama Kulata. Românii sunt obligați să stea ore bune în mașină | FOTO: Forum Grecia

Românii care se duc în Grecia cu mașina au întâmpinat deja prima problemă: ajunși la vama Kulata, au constatat că aceasta este blocată. Autoritățile elene permit accesul din Bulgaria spre Grecia prin acest punct de trecere a frontierei și le închid pe celelalte. Ulterior, MAE a anunțat că s-a creat un flux separat pentru maşinile înmatriculate în statele UE, la intrarea în Grecia.

Autorităţile din Grecia caută şi alte soluţii pentru ca oamenii să nu mai stea ore în şir la coadă.

Toate acestea se întâmplă după ce grecii au luat decizia de a lăsa deschis un singur punct de frontieră între țara lor și Bulgaria. Două zile la rând, miercuri și joi, turiștii au avut parte de cozi kilometrice.

Premierul Orban, prima reacție despre cozile kilometrice la vama Kulata: ”Le spun românilor, decât să fie puşi în situaţia asta, mai bine să-şi petreacă concediul în țară!”

„Buna dimineata! La vama Kulata la 07:58 cozi intinse pe mai bine de 4 km. Fiind singurul punct terestru de trecere a frontierei era de asteptat sa fie asa aglomerat dar chiar nu mă aşteptam sa fie atit de aglomerat. Vom reveni cu detalii”, a scris o româncă pe un grup de Facebook dedicat celor care vor să îşi facă vacanţele în Grecia.

„La Calafat am trecut de dimineaţă la ora 4:30 în 15 min spre Bulgaria. S-au cerut declaraţiile, dar dacă nu aveai îţi dădeau ei de completat. Traseu pe E79 Dimovo - Montana - Vratsa - Botevgrad - Sofia - Kulata. Plin de politie după Sofia, mai ales la ieşiri din tuneluri şi foarte aglomerat. Am ajuns la Kulata la 9.30, dar e coadă pe autostrada de 6 km. De vis!”, a comentat un alt român pe grupul de Facebook menţionat. Sursa: Facebook Tantana Laura Elena Î

Cum poți să ceri ajutor dacă ai probleme în Grecia

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2020. Date oficiale de la Ministerul Educației. La ce materie s-au luate cele ... Coronavirus în România, 4 iulie 2020. Alarmant! În trei zile s-au întregistrat peste 1.000 de cazuri de coroanvirus. Sâm...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x