Antena Căutare

Val de cutremure în România! Urmează un tsunami în Marea Neagră? Ce anunță specialiștii

Fenomen bizar în România! Val neobişnuit de cutremure în Marea Neagră! În doar cinci ore, în această dimineaţă, zece seisme s-au înregistrat în apropierea ţărmului. Cel mai puternic a avut magnitudinea de 3,7 pe Richter. Ce anunță specialiștii?

Fenomen bizar în România! Val neobişnuit de cutremure în Marea Neagră! În doar cinci ore, în această dimineaţă, zece seisme s-au înregistrat în apropierea ţărmului. Cel mai puternic a avut magnitudinea de 3,7 pe Richter. Ce anunță specialiștii?

Ora 5 şi 42 de minute. În dreptul ţărmului Bulgariei, are loc prima mişcare seismică. Aparatele înregistrează o magnitudine de 3,1 pe scara Richter. A fost doar începutul. 19 minute mai târziu, în Marea Neagră, venea al doilea cutremur, cel mai puternic din seria de 10.

La ieșirea din golful din dreptul oraşului Burgas, la o adâncime de 5 kilometri, au continuat seismele, până la ora 10 şi 29 de minute.

Specialiştii spun însă că nu există motive de îngrijorare. Cutremurele mari din zonă, care ne pot afecta, au loc o dată la câteva sute de ani.

„Este ciudat acest tipar, aceaste secvenţe imediate, cu foarte multe mişcări seismice. Urmează să fie aflată cauza sunt interesaţi”, au anunțat specialiștii.

Cutremurele care au fost înregistrate astăzi sunt de o intensitate relativ mică, care nu pun în pericol nici sistemul eco-marin, nici pe locuitorii din zona de coastă.

Ultimul seism de o magnitudine mai mare, de 5,5 pe scara Richter, produs în Marea Neagră, a avut loc acum 10 ani. A fost resimțit în Bucureşti şi în mai multe județe din țară. Cel mai puternic a fost însă în 1901, când, urmat de un tsunami de 4 - 5 metri înălțime, a distrus mai multe localităţi de la malul mării. Specialiştii spun că un asemenea cutremur nu se va produce în următorii 200 de ani în Marea Neagră.

Ce avere a strâns medicul fals Matteo Politi! Imagini cu luxul în care trăia italianul!... Zeci de morminte răscolite! Localnicii din Tulcea sunt terifiați de un fenomen bizar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x