Antena Căutare

Vela, despre restructurarea MAI: Am discutat doar cu Jandarmeria care este de acord să copieze modelul Poliţiei de Frontieră, să existe o comandă regională, care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că a discutat cu Jandarmeria despre restructurările din cadrul ministerului, iar aceasta este de acord să copieze modelul Poliţiei de Frontieră, adică să existe o comandă regională, care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale.

Vela a fost întrebat, luni, dacă consideră că este un avantaj al regionalizării inspectoratelor judeţene de poliţie, spunând că nu doreşte să se pronunţe până nu primeşte toate propunerile.

Vela a precizat că instituţia funcţionează după reforma administrativă din 1968.

“Nu vreau să mă pronunţ până nu analizăm toate propunerile, dar pot să spun ce am discutat doar cu Jandarmeria, care este de acord ca să copieze modelul Poliţiei de Frontieră, adică să existe o comandă regională care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale, având în vedere faptul că va fi mai eficientă comunicarea, tot ceea ce ţine de organizare şi de acţiunile operative. În altă ordine de idei pentru minister va fi bine pentru că se reduc anumite posturi de conducere, cu salarii foarte mari, rămânând astfel economii financiare pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea poliţiştilor sau modernizarea unor dotări”, a explicat Vela.

Întrebat dacă va fi eficient acest model, ministrul a răspuns: “Nu doresc să mă pronunţ asupra proiectului meu, las să fie democraţie şi transparenţă, să vină dânşii cu propuneri şi la final propunerile coagulate de către minister, vor fi puse pe masă şi atunci împreună cu toţi cei care sunt implicaţi în management să tragem o linie finală, le spun şi eu cum gândesc şi ce fac pentru că dacă mă pronunţ acum s-ar putea să influenţez”.

Marcel Vela a mai spus că planul de reorganizare va fi finalizat în această săptămână.

Sursa : news.ro

Ministrul de Interne vorbeşte despre posibilitate înfiinţării unei Agenţii Naţionale pentru Situaţii de Urgenţă/ Vela a ... Fost şefă AEP Ana Maria Pătru, achitată în dosarul în care era acuzată de trafic de influenţă şi spălarea banilor, pentr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x