Antena Căutare

Verdict oficial CNATDCU: Adrian Iacob, fostul rector al Academiei de Poliţie, rămâne fără titlul de doctor

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor (CNATDCU) a decis cu unanimitate de voturi retragerea titlului de doctor deţinut de fostul rector al Academiei de Poliţie, Adrian Iacob, după ce a constat în mod oficial că teza acestuia este plagiată, scrie Press One.

Prin verdictul de plagiat a fost validat şi raportul Comisiei de lucru, desemnată oficial să analizeze sesizarea de plagiat care a vizat lucrarea ştiinţifică a lui Iacob.

Decizia a fost luată la ultima şedinţă a CNATDCU, care a avut loc vineri, 25 octombrie 2019, la exact şapte luni după ce PressOne a dezvăluit, , că teza de doctorat a lui Adrian Iacob, pe atunci rectorul Academiei de Poliţie, este plagiată în proporţie de 70%.

Verdictul poate fi contestat de către Adrian Iacob în 10 zile de la comunicarea şi publicarea deciziei, iar în acest caz, în viitoarea şedinţă a Consiliului General al CNATDCU, ar trebui desemnată o comisie de contestaţii, scrie .

În aceeaşi şedinţă a fost votată şi excluderea lui Adrian Iacob din calitatea de membru al CNATDCU şi din cea de vicepreşedinte al Comisiei de Ştiinţe Militare, ca urmare a emiterii deciziei de plagiat. Retragerea acestuia din organismul abilitat să verifice acuzaţiile de plagiat în tezele de doctorat va deveni efectivă abia după ce viitorul ministru al Educaţiei va semna ordinul de retragere a titlului.

Fostul rector al Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, Adrian Iacob, şi fostul prorector al instituţiei, Mihail-Petrică Marcoci, au fost trimişi în judecată în luna septembrie de procurorii DNA pentru comiterea infracţiunii de instigare la şantaj, dosarul urmând să fie judecat de Curtea de Apel Bucureşti. Ei sunt judecaţi pentru că au determinat un angajat al instituţiei să-i transmită jurnalistei Emilia Şercan, autoare a articolelor privind plagiatele, mesaje de ameninţare cu moartea pentru a renunţa la investigaţii.

Sursa : news.ro

Cutremur de magnitudine ridicată în Vrancea, în această dimineață. Este al 15-lea seism din luna octombrie... Vrancea: Un urs prins într-un laţ nu poate fi eliberat pentru că în judeţ nu există persoane specializate în folosirea a...
Horoscopul dragostei pentru luna iunie 2023. Peștii ar putea fi ceruți în căsătorie
Previziunile astrale oferă anumită posibilități, iar horoscopul dragostei pentru luna iunie...
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023. Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 iunie 2023 spune că Racii sunt sfătuiți să fie mai romantici, iar...
Parteneri
Ștrudel cu cireșe și scorțișoară. Desert simplu și delicios, de vară
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x