Antena Căutare

Veste cumplită pentru românii din întreaga țară! Se întâmplă luna aceasta!

Veste proastă pentru românii din întreaga țară! Luna aprilie a înregistrat scumpiri importante, dar greul abia acum începe, potrivit specialiștilor! Ce urmează să se întâmple la toamnă?

Veste proastă pentru românii din întreaga țară! Luna aprilie a înregistrat scumpiri importante, dar greul abia acum începe, potrivit specialiștilor! Ce urmează să se întâmple la toamnă?

Avem o primăvară a scumpirilor-record pentru ultimii ani! Inflaţia a ajuns, luna trecută, la 5,2 la sută. Totul s-a scumpit: de la alimente, gaze, curent electric, până la carburanţi. Chiar dacă salariile sunt mai mari faţă de începutul de an, puţini români spun că simt prosperitatea şi în portofel.

La raioanele cu fructe s-au înregistrat cele mai mari scumpiri în luna aprilie.

Cele proaspete au preţuri chiar şi cu 14 la sută mai mari faţă de sfârşitul anului 2017. La fel de mari sunt majorările şi în cazul legumelor şi conservelor din legume. Preţurile au crescut cu aproape zece la sută. Dintre acestea, cartofii sunt cu peste şase la sută mai scumpi, iar fasolea cu aproape trei la sută.

Nu doar mâncarea ne costă mai mult. Gazele s-au scumpit cu zece la sută, carburanţii cu aproape patru procente, iar energia electrică cu peste doi la sută. Datele de la Statistică ne aduc şi veşti bune.

Ouăle şi zahărul s-au ieftinit, după ce, în ultima perioadă, au au avut preţuri-record.

Sunt mai multe explicaţii pentru explozia preţurilor, spun economiştii. În doar o lună, un plin de carburant s-a scumpit cu aproape zece lei, ceea ce înseamnă costuri mai mari pentru transportul mărfurilor.

Un val şi mai puternic de scumpiri ne aşteaptă în toamnă, avertizează oficialii Băncii Naţionale a României.

ALERTĂ ÎN ROMÂNIA! BACTERII periculoase descoperite într-un produs folosit de milioane de oameni!... Vremea o ia razna din nou! Mai bine de jumătate din ţară, sub COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi grindină...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x