Antena Căutare

Vești bune pentru românii care locuiesc la bloc! Apare o nouă lege a asociațiilor de proprietari

Vesti bune pentru toti cei care locuiesc la bloc! Noua lege se va pune in aplicare din data de 28 septembrie 2018. Vor aparea schimbari in ceea ce  priveste plata facuturilor individuale, sistarea, intreruperea sau limitarea furnizarii de utilitati pentru intreg blocul. Aceste masuri vor fi interzise

Vesti bune pentru toti cei care locuiesc la bloc! Noua lege se va pune in aplicare din data de 28 septembrie 2018. Vor apărea schimbări in ceea ce priveste plata facuturilor individuale, sistarea, întreruperea sau limitarea furnizării de utilităţi pentru întreg blocul. Aceste măsuri vor fi interzise!

Noua lege a asociațiilor, adică Legea nr. 196/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, se va aplica din data de 28 septembrie 2018 și va aduce mai multe schimbări.

Potrivit actului normativ, consumatorii de servicii de utilităţi publice pot fi de două feluri, şi anume colectivi sau individuali. Consumatorii colectivi vor fi, de fapt, asociaţiile de proprietari, iar cei individuali vor fi, mai exact, proprietarii de apartamente dintr-un imobil.

Convenţiile individuale de facturare vor putea fi încheiate la propunerea furnizorului de utilităţi, dar numai cu acordul tuturor proprietarilor de apartamente din bloc sau la solicitarea asociaţiei de proprietari. În cazul în care asociaţia de proprietari solicită încheierea convenţiilor individuale de facturare, tot aceasta va suporta şi costurile suplimentare generate de facturarea individuală a serviciului.

Tot în acest act, se menționează faptul că furnizorii de servicii pot da în judecată persoanele care nu îți plătesc la timp facturile. Această acțiune se poate realiza după cel puțin 60 de zile de la data scadenței şi cu notificarea acestora cu cel puţin şapte zile înainte de a acţiona.

Sursă: capital.ro

Un virus mortal se răspândește rapid! Care sunt simptomele?... Certificat de viață. Pensionarii români stabiliți în străinătate sunt obligați să demonstreze că n-au murit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x