Antena Căutare

Veşti importante pentru cei care merg la mormântul lui Arsenie Boca! Lucrările efectuate la drumul spre mânăstirea Prislop nu afectează accesul pelerinilor

Constructorii au început primele lucrări de reparații la drumul județean care duce la Mănăstirea Prislop, din județul Hunedoara, dar acestea nu sunt de natură să afecteze traficul rutier, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Adrian David.

Veşti importante pentru cei care merg la mormântul lui Arsenie Boca! Lucrările efectuate la drumul spre mânăstirea Prislop nu afectează accesul pelerinilor Galerie
| jurnalul.ro

Constructorii au început primele lucrări de reparații la drumul județean care duce la Mănăstirea Prislop, din județul Hunedoara, dar acestea nu sunt de natură să afecteze traficul rutier, a declarat președintele Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Adrian David.

Acesta a precizat că autoritățile statului vor lua toate măsurile necesare pentru ca pe 28 noiembrie, când se comemorează 26 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, pelerinii să nu aibă de suferit din cauza traficului aglomerat.

'Se execută lucrări la drumul spre Mănăstirea Prislop, dar nu sunt de măsură să împiedice accesul pelerinilor sau turiștilor către acest lăcaș de cult. Ne vom pregăti, ca de fiecare dată, cu temeinicie, împreună cu Instituția Prefectului, Poliția și Jandarmeria, pentru a putea asigura un trafic relaxat', a afirmat David.

Bomba anului! Sfântul Ardealului a ajuns MEGA HIT pe Internet: "Toată lumea este LOCA atunci când aude Arsenie BOCA"

Președintele CJ Hunedoara a mai spus că principalele lucrări de modernizare ale drumului spre Mănăstirea Prislop vor începe anul viitor, iar atunci va propune ca acestea să se desfășoare pe parcursul serii și al nopții, astfel încât să nu fie probleme pentru credincioșii care merg la mormântul părintelui Arsenie Boca. 'Nu voi fi de acord, sub nicio formă, să solicităm aviz de închidere a drumului spre Prislop', a precizat șeful CJ Hunedoara.

Lucrările de modernizare a drumului județean care duce la Mănăstirea Prislop vor dura doi ani de zile și vor costa peste 8,48 milioane de lei. Modernizarea este importantă deoarece, mai ales vara, traficul rutier spre lăcașul de cult este adesea îngreunat din cauza lățimii insuficiente a carosabilului.

Lucrările vor începe din DN66, în localitatea Bretea Strei, și vor continua prin satele Silvașu de Jos și Silvașu de Sus, până la Prislop. După modernizarea drumului, traficul între Silvașu de Jos și Mănăstirea Prislop se va desfășura pe o șosea cu o lățime minimă de șase metri. Pe o porțiune de un kilometru — între km 10,4 și km 11,4 — drumul va avea o bandă suplimentară destinată traficului greu, astfel încât lățimea carosabilului va fi de nouă metri. Pentru evitarea blocajelor în trafic, în localitatea Silvașu de Jos au fost proiectate două porțiuni de drum cu sens unic.

Zona unde a copilărit Arsenie Boca, destinaţie importantă de pelerinaj! Ce se va întâmpla cu locul

Mănăstirea Prislop este vizitată zilnic de mii de pelerini care vin să se roage la mormântul părintelui Arsenie Boca, supranumit de credincioși 'Sfântul Ardealului'.

Sursa: agerpres.ro

Mașinile parcate neregulamentar vor fi ridicate în timpul viitoarelor deszăpeziri... Patronii şi pirotehnistul firmei care a furnizat artificiile din clubul Colectiv, în arest la domiciliu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x