Antena Căutare

Vezi fisele de lucru la Religie, pentru clasa pregatitoare, binecuvantate de Patriarh!

La Editura Basilica a Patriarhiei Romane a fost publicat setul de 26 de fise de lucru la disciplina Religie, pentru elevii de la clasa pregatitoare, materiale didactice care au binecuvantarea Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si avizul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, informeaza site-ul patriarhia.ro.

„Aceste fise de lucru reprezinta pentru elevi mijloace de dezvoltare a interesului pentru domeniul educatiei religioase si suport in formarea unor atitudini si comportamente in acord cu valorile crestine”, se precizeaza in comunicatul Patriarhiei.

„Structura celor 26 de fise este urmatoarea: prima pagina, destinata elevilor, contine titlul temei principale, titlul lectiei, ilustratii, spatii libere pentru desen, mesajul-cheie al lectiei; a doua pagina, destinata profesorului, propune o mare varietate de activitati didactice, care pot fi realizate selectiv si adaptate cu usurinta la particularitatile fiecarui grup de elevi – dialogul, descrierea din imagini, jocul didactic, lectura, desenul, exercitiul, rugaciunea, observarea naturii, confectionarea de felicitari, organizarea de scenete etc.

Prin intermediul acestor fise de lucru elevii sunt invitati la un parcurs educational, alaturi de cele doua personaje principale ale ilustratiilor, Andrei si Ioana, si ei in clasa pregatitoare. Experientele celor doi copii, ilustrate in desenele fiselor, ofera exemple si modele de comportament in diferite contexte de viata, fata de colegi, prieteni, membrii familiei sau alti adulti. De asemenea, tipul si cromatica desenelor special elaborate pentru aceste fise isi propun sa-i ajute pe elevi sa descopere valorile propriei credinte, sa le dezvolte dragostea pentru frumos si simtul estetic”, mai precizeaza comunicatul.

Fisele de lucru au fost realizate de prof. dr. Monica Opris, pr. lect. dr. Dorin Opris si cerc. st. dr. Irina Horga, autori de manuale scolare de religie si lucrari de specialitate in domeniul educatiei religioase. Coordonatorii proiectului „Religia la clasa pregatitoare” sunt Preasfintitul parinte Varlaam Ploiesteanul, episcop vicar patriarhal, pr. prof. univ. dr. Constantin Patuleanu, consilier patriarhal, diacon George Jambore, inspector pentru disciplina Religie, prof. Catalin Pislaru, inspector general de specialitate, Ministerul Educatiei.

Setul de fise de lucru la Religie pentru clasa pregatitoare costa 5,4 lei/exemplar (cheltuielile de distributie sunt incluse). Detaliile sunt afisate pe site-ul Patriarhiei.

Utilizarea la clasa a acestor fise este sustinuta si de un ghid specific, in format online, „Religia la clasa pregatitoare. Ghid pentru profesori”, disponibil la aceeasi adresa de internet.

Dezastru social in Campia Turzii: Mechel pune lacatul pe usa si da afara toti angajatii... Palma pentru toti cei care n-au luat BAC-ul. Fetita pakistaneza: "Mi-au spus ca ma omoara daca ma duc la scoala!&qu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x