Antena Căutare

Nu mai există Covid-19 aici! Satul în care s-a înregistrat primul caz de coronavirus din țară este vindecat! Cum au reușit localnicii să scape de virus

Viața pare să fi revenit la normal în comuna Prigoria, din Gorj, unde în urmă cu jumătate de an era confirmat primul caz de coronavirus de la noi din ţară. Acum localnicii răsuflă ușurați, nici un caz de îmbolnăvire cu noul virus nu a mai fost înregistrat. Masca de protecţie este singurul lucru care amintește că suntem în pandemie. În rest, oamenii sunt obișnuiți cu distanțarea fizică, mai ales că au rămas în sate tot mai puțini.

Suntem în localitatea Prigoria, locul de unde a fost luat cu izoleta primul pacient confirmat cu noul coronavirus, în România. Din februarie și până în prezent, în toată comuna nu a mai fost înregistrat niciun caz de Covid 19, spre liniștea localnicilor de aici.

Pe ulițe, singurul lucru care amintește de pandemie este masca pe care câte un localnic o poartă la mână sau în buzunar în drumul spre biserică ori spre magazinul din centrul satului. În rest, oamenii mărturisesc că nu s-a schimbat nimic, mai ales că nici îmbolnăviri nu au mai fost.

Sub 1.000 de cazuri noi de coronavirus, în România! 779 de noi îmbolnăviri! Încă 29 de morți! Câte persoane cu COVID-19 sunt la ATI

În sat au rămas în special bătrânii, așa că se protejează cum pot de noul virus. Să stea la distanță unul de altul nu e o regulă pentru ei. A devenit deja obișnuință.

"Nu s-a schimbat prea mult. Tot cum am fost înainte, suntem și acum. Mai este obligația asta cu masca. Intrăm în magazin cu masca, la farmacie, la doctor", spune o localnică.

Chiar dacă Prigoria este vindecată de Covid, în judeţul Gorj situaţia rămâne critică. Numărul îmbolnăvirilor crește îngrijorător în fiecare zi și a depășit deja 1.000 de cazuri.

„Ajutor, îmi moare copilul!” O fetiță de doar un an și șapte luni, salvată în ultima clipă! Jandarmul a fugit cu ea pe b... OMS are probleme cu banii! "Niciodată nu este prea târziu să schimbăm cursul pandemiei". Milioanele promise nu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x