Antena Căutare

Violenta domestica a facut 800 de victime in Romania, in ultimii sapte ani

Peste 800 de romani au murit in sapte ani din cauza violentei domestice. Mai exact, zece oameni, in fiecare luna. Asasinii sunt chiar cei dragi: un sot, o sotie, o mama, un tata sau un frate. Pentru autoritati sunt doar statistici, insa pentru una din patru femei poate fi sfarsitul.

Potrivit unui sondaj CURS realizat in 2008, numai 1% dintr-un total de 1,2 milioane de romance, care cad prada violentei domestice in fiecare an, depun plangere. De cele mai multe ori, ele se intorc la sotii lor. In alte cazuri, ele ajung in centrele speciale unde sunt consiliate.

Casa ADRA este un centru care are acreditare pentru urgenta. Pe langa cazare si mancare, cel mai important este sa primeasca consiliere psihologica.
Din pacate, sunt doar trei astfel de centre in Capitala, toate ale unor ONG-uri. Nu toate victimele ajung in astfel de locuri, pentru ca nu stiu de ele. Ministerul Muncii si Protectiei Sociale vrea sa vina in sprijinul victimelor abuzurilor in familie cu o line TelVerde dar si cu mai multi asistenti sociali.

"Sa facem un sistem informatic prin apelare si online asa incat sa avem in fiecare zi o situatie la nivelul tarii", a declarat ministrul Muncii, Mariana Campeanu.

Statisticile oficiale arata ca in perioada 2004-2011 au fost raportate 82.000 de cazuri de violenta in familie si 800 de decese. Insa realitatea este alta. Nu suntem suficient de educati, nu avem specialisti si 60% din populatia Romaniei tolereaza violenta.

FOTO: makersofmemories.org

Spaga pentru camin! Un loc porneste de la 400 de euro... Patru deputati au depus un proiect de lege pentru protejarea "arborilor exceptionali" ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x