Antena Căutare

Viorica Dăncilă a anunţat schimbări ale Codului Penal. Tragedia de la Caracal a răspândit teroare în toată ţara

Premierul a anunţat în această după-amiază schimbări ale Codului Penal! Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Justiţiei ca infracţiunile de răpire să fie mai bine definite în lege, iar pentru faptele grave să fie interzisă eliberarea condiţionată.

Premierul a anunţat în această după-amiază schimbări ale Codului Penal! Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Justiţiei ca infracţiunile de răpire să fie mai bine definite în lege, iar pentru faptele grave să fie interzisă eliberarea condiţionată.

Dacă vor fi gata, schimbările propuse de premier ar putea fi adoptate chiar luna aceasta, prin Ordonanță de Urgență în Guvern și vor merge mai departe, în Parlament, pentru adoptare.

Premierul Viorica Dăncilă i-a solicitat, joi, în şedinţa de Guvern, ministrului Justiţiei, Ana Birchall, să finalizeze "urgent" analiza care vizează legislaţia penală în cazul infracţiunilor grave şi foarte grave, astfel încât să vină "în cel mai scurt timp" cu propuneri de modificare şi completare a legii.

„La Ministerul Justiţiei a fost declanşată o analiză a legislaţiei penale în cazul infracţiunilor grave şi foarte grave. Va fi realizat un pachet cu propuneri de modificare şi completare a legislaţiei privind mai multe aspecte: interzicerea posibilităţii de eliberare condiţionată pentru infracţiuni grave şi foarte grave, definirea mai clară a faptei de răpire, fenomen pe care îl constatăm din ce în ce mai des în ultimii ani faţă de persoane vulnerabile, şi stabilirea prin lege a unor limite de pedeapsă mai mari, clarificarea competenţelor organelor judiciare şi a altor aspecte din legislaţie, astfel încât să preîntâmpinăm alte tragedii. Solicit ministrului Justiţiei să finalizeze analiza în regim de urgenţă, astfel încât, în cel mai scurt timp, să formuleze propuneri de modificare şi completare a legislaţiei. Aşa cum v-am spus, vom lua toate măsurile necesare pentru funcţionarea corectă a instituţiilor răspunzătoare de siguranţa cetăţeanului şi pentru întărirea luptei împotriva criminalităţii”, a declarat premierul, la începutul şedinţei Executivului.

Imagini în premieră! Acesta este telefonul de pe care ar fi fost sunate familiile Alexandrei și Luizei. Prietenul lui Di... Ultimă oră! Deces la Sarmizegetusa! Un paznic a murit lovit de fulger! Alte două persoane au fost rănite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x