Antena Căutare

Ce riscuri ar putea aduce populației vaccinul produs de China și Rusia? Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă: "Au sărit etape de siguranță"

China anunță, după Rusia, un vaccin anti-Covid-19. Primele două etape de teste clinice au arătat că vaccinul este sigur şi declanşează răspunsul imunitar, însă medicul Virgil Musta este de părere că brevetarea celor două vaccinuri este doar un act de "grabă"! Ce riscuri ar putea aduce populației

Ce riscuri ar putea aduce populației vaccinul produs de China și Rusia? Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă: "Au sărit etape de siguranță"
Ce riscuri ar putea aduce populației vaccinul produs de China și Rusia? Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă: "Au sărit etape de siguranță"

Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara: "Aici este problema. Foarte probabil să existe aceste studii, dar nu au urmat toate etapele, au scurtat anumite etape de siguranță a medicamentului și îl pun pe piață. Foarte probabil că standardele europene să nu permită acest lucru. Noi ne-am bucura din orice parte a lumii să vină acest vaccin pentru că este în interesul populației de a se vaccina și de a diminua numărul mare de cazuri care este peste tot în lume."

Riscurile cu care s-ar putea confrunta populația

”Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, spune medicul Virgil Musta

"Trebuie dovedită eficiența. S-ar putea să nu fie eficient și astfel persoanele să se vaccineze și să nu beneficieze de imunitate dorită. Considerând că ei sunt imunizați s-ar putea să nu mai respecte măsurile de protecție și să se îmbolnăvească.

Pe de altă parte, multe medicamente au efecte adverse, iar acestea trebuie foarte bine studiate pentru a se face un bilanț foarte clar între beneficii și dezavantajele administrării ca nu cumva să ne trezim cu efecte adverse severe, cu o patologie care apoi este foarte greu de ținut sub control. În momentul în care se dovedește că vaccinul este și eficient și nu dă reacții adverse majore poate fi pus pe piață.

Din câte știu eu și SUA se grăbesc să facă un vaccin. Cred că aici e mai mult bătălia între firmele mari de medicamente, care să fie prima pe piață cu aceste terapii pe care toată lumea le așteaptă", a declarat medicul Musta.

Unde se infectează românii cu noul coronavirus. Medicul Virgil Musta, declarații dure: ”De aici vin extraordinar de mulţi contaminaţi. Nu se respectă nimic!”

"Școala trebuie să înceapă!". Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă: Virusul Covid-19 poate fi stopat în aceste feluri

Medicul infecţionist Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, declară, luni, că, pentru o educaţie de calitate, care presupune revenirea copiilor în şcoli, sunt necesare câteva măsuri de prevenire a răspândirii formelor grave de COVID-19 atât în rândul elevilor şi al dascălilor, cât şi al familiilor acestora.

"Eu consider că este bine ca elevii să revină la şcoală (evident cu condiţia să nu avem o explozie a pandemiei până atunci sau ulterior), dar pentru că va fi foarte dificil să ţinem sub control contaminarea, va trebui să ne concentrăm pe prevenirea formelor grave de boală, atât la copii, cât şi la familiile acestora", afirmă medicul, într-o postare pe Facebook.


Dr. Musta citează un studiu din luna aprilie, efectuat pe 70.000 cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în care s-a observat că doar 1,3% dintre acestea au fost copii, iar dintre ei, doar 30% au necesitat internare (0,4%,din totalul cazurilor), majoritatea fiind forme asimptomatice şi uşoare. Dintre copiii pozitivi, doar 1,7% au necesitat internare în secţia de ATI, potrivit Agerpres.

Continuarea ----------> AICI

Alertă în județul Prahova, unde au explodat cazurile de coronavirus. Un bărbat, angajat al Consiliului Județean, a murit... Ministerul de Interne a cheltuit o avere pentru funeraliile lui Emi Pian! Cât a costat totul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x