Antena Căutare

Virusul ucigaş golește străzile din China, 40 de milioane de oameni sunt în carantină! Patru oraşe au fost închise

40 de milioane de oameni în carantină, controale pe şosele, în aeroporturi şi gări. China luptă pe toate fronturile pentru a opri răspândirea coronavirusului. Ca-ntr-un film de goază, oamenii infectaţi se prăbuşesc pe străzi.

Virusul ucigaş golește străzile din China, 40 de milioane de oameni sunt în carantină! Patru oraşe au fost închise Galerie
Gripa din China face tot mai multe victime

Virusul nou a ucis deja 26 de oameni, 14 oraşe au fost închise, inclusiv porţiuni din marele zid chinezesc şi Disneyland Shanghai. În oraşul-focar Wuhan va fi ridicat un nou spital. E urgenţă zero, va fi construit în doar câteva zile.

Spitalele din Wuhan sunt neîncăpătoare. Mii de oameni se îmbrâncesc pe holurile transformate în săli de aşteptare. Nu e loc să arunci un ac, iar panica pluteşte în aer. Bolnavii cad din picioare.

Străzile sunt pustii, iar supermarketurile goale. Totul este închis, iar trenurile care ar fi trebuit să fie arhipline în ajunul noului an chinezesc sunt dezinfectate. Doar poliţiştii mascaţi, care patrulează să se asigure că nimeni nu intră şi nu iese, mai amintesc că oraşul este locuit.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În ciuda cordonului sanitar impus, virusul continuă să facă victime. Sunt 26 de morţi şi aproape 850 de oameni infectaţi. 16 în afara Chinei, în ţari din Asia, dar şi în Statele Unite.

Autorităţile promit să ridice, în 10 zile, un spital de campanie cu o mie de paturi numai pentru victimele din oraşul-focar Wuhan. Construcţia a început deja. În 2003, un proiect identic a fost dus la capăt în 6 zile, în timpul epidemiei Sindromului Respirator Acut Sever. Peste 8 mii s-au îmbolnăvit atunci, iar 774 au murit.

Citește și:

Ministerul Sănătăţii anunţă măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea şi tratarea îmbolnăvirilor de gripă

Asociaţia Elevilor solicită primarilor din Bucureşti şi Ilfov să doteze unităţile de învăţământ cu săpun şi dezinfectant... Mare atenție cu cine vorbiți pe Facebook! Identitatea părintelui Necula a fost furată. Fondatoarea fenomenului Zurli, la...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x