Antena Căutare

Atenție, români! Voucherele de vacanță, schimbare uriașă! Ce trebuie să afli

Vestea momentului pentru milioane de români! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în anul 2019 și ce anunță autoritățile?

Vestea momentului pentru milioane de români! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță în anul 2019 și ce anunță autoritățile?

Voucherele de vacanţă au resuscitat turismul românesc, aşa că hotelierii cer bani mai mulţi de la Guvern pentru tichete. Astfel, peste un milion de bugetari şi-ar putea rezerva concedii mai scumpe sau mai lungi, anul acesta. În plus, voucherele ar putea fi acordate electronic, sub forma unui card, mai cer agenţii de turism.

Sezonul estival 2018 a fost unul dintre cele mai bune din ultimii 20 de ani şi la munte, dar şi pe litoral, unde încasările au crescut cu 25%. E loc şi de mai bine, spun hotelierii şi agenţiile de turism, care propun acordarea tichetelor mai devreme, pentru ca bugetarii să-şi poată planifica din timp vacanţele.

În plus, trecerea la formatul electronic al voucherelor ar simplifica modalitatea de plată.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a chestionat peste opt sute de beneficiari ai tichetelor, reprezentanţi ai agenţiilor de turism, hotelieri şi angajatori. Mai mult de jumătate dintre turişti au declarat că au cheltuit în medie cu 500 sau 600 de lei peste valoarea voucherelor de vacanţă acordate de stat. Mulţi spun că e nevoie de o creştere a valorii tichetului, peste 1450 de lei, cât este în prezent.

Peste 50% din respondenţi cer creşterea valorii tichetelor

În primele nouă luni ale anului trecut, valoarea totală a voucherelor acordate de stat a depăşit 230 de milioane de euro.

Maria Ghiorghiu, o nouă profeție înspăimântătoare: ”Urmează un cutremur mare! Să ne rugăm să nu fie pierderi de vieți om... Şofer de autobuz surprins în timp ce bea la volan! Motivul pentru care Poliția nu s-a autosesizat în acest caz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x