Căutare Live

Vremea 20 ianuarie. Ninsori puternice în România! Avertismentul meteorologilor

Vremea 20 ianuarie. Se anunță ninsori puternice în România. Weekendul vine cu noi informări din partea meteorologilor.

Vremea 20 ianuarie. Se anunță ninsori puternice în România. Weekendul vine cu noi informări din partea meteorologilor.

Vremea 20 ianuarie în România: Meteorologii au emis o informare care anunţă pentru weekend ninsori local însemnate cantitativ, precipitații mixte, dar şi intensificări ale vântului, pe fondul scăderii temperaturilor.

Valorile termice, în special, cele diurne, se vor menţine uşor mai ridicate decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii în sud, centru şi est şi izolat în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă – ziua, iar noaptea, mai ales lapoviţă şi ninsoare.

Din a doua parte a zilei de sâmbătă, 20 ianuarie, aria precipitațiilor se va extinde în sud și sud-est; în Muntenia și în Dobrogea acestea vor fi în general moderate cantitativ, ploaie și lapoviță la început, iar în cursul serii și al nopții predominant ninsoare, astfel că se va depune strat nou de zăpadă în medie de 4…8 cm, local în jurul a 10 cm. În zona montană, în special în Carpații Meridionali și de Curbură, temporar va ninge.

Vântul se va intensifica în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 ianuarie) la munte, mai ales pe creste, cu rafale de peste 70 km/h, local viscolind sau spulberând zăpada, iar în sud și sud-est va deveni moderat, cu intensificări de până la 40…45 km/h local în Dobrogea.

La munte, cerul va fi mai mult noros şi va ninge local în Carpaţii Meridionali şi Orientali şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele mai înalte, unde trecător va spulbera zăpada. Valorile de temperatura se vor menţine apropiate de cele din intervalul precedent.

Cum va fi vremea în orașele București, Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova și Constanța.

Profesoară acuzată că și-a dat elevul cu capul de bancă: "Când s-a ridicat, avea buza spartă!" Copilul a ajuns... Vremea 20 ianuarie. Temperaturile scad brusc! Când va ninge în București...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri