Antena Căutare

Vremea a făcut prăpăd în țară. Pagube de proporții în București și împrejurimi, după un cod portocaliu și roșu de vreme rea VIDEO

În seara de duminică, 5 iunie, Capitala s-a aflat sub cod potocaliu de vreme rea, iar mai multe localități din Ilfov sub cod roșu. Pagube de proporții au fost înregistrate și în județele Giurgiu și Călărași.

colaj foto fulgere peste oras noaptra grindina pe acoperisul unei case si un copac cazut peste o masina Galerie
Mai mulți copaci au fost dobărâți de vântul puternic și în unele zone din București, a fost nevoie de intervenția Pompierilor. | Shutterstock

În cursul serii de duminică, 5 iunie, meteorologii au emis o avertizare COD PORTOCALIU de tip nowcasting pentru București și mai multe localități din județele Ilfov, Giurgiu și Călărași. Locuitorii din aceste zone au primit avertizări prin sistemul RO-Alert și au fost sfătuiți să se pună la adăpost și să evite deplasările, transmite Digi24.

Trei sferturi din țară a fost sub amenințare de vreme rea, după ce Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică un cod galben de furtuni, valabilă până luni dimineaţă, care a afectat 33 de judeţe, inclusiv Capitala.

Efecte vijeliei de duminică seară din București. A fost nevoie de intervenția Pompierilor

Deși inițial, ANM a emis o avertizare în vigoare de la 21.30 până la ora 23.00, ulterior, aceasta a fost prelungită până la 23:30.

Potrivit meteorologilor, vântul a bătut în rafale de 70 - 90 km/h, iar în unele zone aversele de ploaie au căpătat aspect de vijelie. În Bragadiru a căzut grindină de mari dimensiuni și curțile oamenilor s-au umplut de apă, transmite Libertatea.ro.

De asemenea, mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic în Capitală și trântiți peste mașini, duminică seară, în timpul codului portocaliu de vijelie și ploi torențiale emis de ANM, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Citește și: Prognoza meteo ANM pentru luna iunie 2022. Cum va fi vremea la începutul primei luni de vară

Potrivit aceleiași surse, Pompierii au fost nevoiți să intervină în mai multe locuri din București. Pe strada Cărămidarii de Jos şi pe Şoseaua Olteniţei au fost semnalați copaci căzuți pe mașini, dar și pe un imobil, trasnmite ISUBIF.

Vremea a făcut ravagii și în localitățile din împrejurimi, precum Voluntari, Pantelimon, Brănești, Cernica, Afumați, Glina, Moara Vlăsiei, Găneasa, Ștefăneștii de Jos, Petrăchioaia, Dascălu, Popești-Leordeni, care s-au aflat sub cod roșu de vreme rea.

Cum va fi vremea până la finalul lunii iunie. ANM a emis prognoza meteo

Meteorologii au făcut estimări în privința temperaturilor și precipitațiilor care vor fi în următoarele 3 săptămâni. „Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021”, au precizat meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Cu toate acestea, reprezentanții ANM au specificat că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu o lună înainte.

Prognoza meteo în săptămâna 06.06.2022 – 13.06.2022

Și a doua săptămână de iunie va avea temperaturi mai călduroase decât normalul perioadei:

„Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile”, au anunțat meteolorgii.

Prognoza meteo în săptămâna 13.06.2022 – 20.06.2022

Pentru a treia săptămână de iunie meteorologii au anunțat temperaturi apropiate de normalul perioadei.

„Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal”, se arată în estimările meteorologilor.

Prognoza meteo în săptămâna 20.06.2022 – 27.06.2022

Și în ultima săptămână de iunie meteorologii se așteaptă la temperaturi apropiate de normalul perioaei.

„Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale”, au anunțat meteorologii.

Bacalaureat 2022. Elevii susțin pe 6 iunie proba orală la Limba și Literatura Română. Calendarul evaluării competențelor... Vestea pe care o așteptau cu toții. WhatsApp lucrează la o nouă funcție, mult așteptată de utilizatori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x