Antena Căutare

Vremea aduce pericol de moarte! Mai mulţi turişti au rămas înzăpeziţi la munte

Avalanşă de pericole pe munte în mijlocul iernii. 10 turişti au rămas blocaţi, noaptea, în troiene pe un drum forestier,. Jandarmii montani au dus o misiune contracronometru ca să-i salveze. Iar astfel de cazuri sunt cu sutele în ultimele zile. Pentru a preveni tragedii, salvamontiştii au întocmit un aşa zis decalog al alpiniştilor de ocazie.

Patru ore i-au căutat salvamontiştii pe cei 10 aventurieri care au rămas înzăpeziţi pe un drum forestier din Azuga. S-au chinuit apoi să le scoată maşinile din zăpadă. Cu lopeţile. Dacă le-ar fi avut şoferii ar fi putut ieşi singuri din nămeţi. Iar astfel de misiuni sunt tot mai dese în zilele de iarnă. Jandarmii montani îi sfătuiesc pe turişti să respecte câteva reguli simple atunci când pleacă pe munte.

Chiar şi echipaţi bine, nu plecaţi niciodată pe un traseu pentru care nu sunteţi pregătiţi. Alegeţi doar itinerarii realizabile şi studiaţi evoluţia vremii. O altă regulă care vă poate salva viaţa este ca, înainte de plecare, să vă lăsaţi datele şi traseul complet în registrul de trafic al turiştilor. Astfel, cabanierii vor şti unde să vă caute dacă vă rătăciţi sau vă accidentaţi.

Cum trebuie să vă echipați dacă plecați pe traseele montane

Din "decalogul" alpiniştilor nu putea lipsi rucsacul echipat corespunzător. Cu lanternă, GPS şi trusă de prim-ajutor. Şi nu uitaţi acumulatorul de rezervă pentru telefon pentru a putea cere ajutor. De la începutul anului, salvatorii montani au avut peste 500 de intervenţii în toată ţara. Cu 20% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

S-a făcut anunțul! Când ar putea fi gata metorul din Drumul Taberei... Momentul în care un şofer se răstoarnă cu mașina într-o curbă, în drum spre munte. Imaginile surprinse de o cameră de bo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x