Antena Căutare

Vremea schimbă foaia! Cod Portocaliu de ploi și vijelii. Cum va fi vremea în weekend la mare

Aministratia Naţională de Meteorologie a emis un un Cod Portocaliu, valabil în intervalul 14:35 şi 15:35, în judeţul Cluj: Băişoara, Ciurila, Iară, Săvădisla. În acest interval vor fi semnalate descărcări electrice, grindina de dimensiuni medii şi mari, vânt puternic cu aspect de vijelie. 

Aministratia Naţională de Meteorologie a emis un un Cod Portocaliu, valabil în intervalul 14:35 şi 15:35, în judeţul Cluj: Băişoara, Ciurila, Iară, Săvădisla. În acest interval vor fi semnalate descărcări electrice, grindina de dimensiuni medii şi mari, vânt puternic cu aspect de vijelie.

Cod Galben, valabil până la ora 15:00, de ploi şi vijelii pentru mai multe judeţe din ţară. În acest interval de timp vor fi semnalate frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula local 20…25 l/mp, izolat 30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindina de mici dimensiuni. Iată zonele vizate:

Judeţul ARGEŞ: Câmpulung, Curtea de Argeş, Albeştii de Argeş, Albeştii de Muscel, Aninoasa, Băiculeşti, Bălileşti, Berevoesti, Boteni, Brăduleţ, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Cetăţeni, Corbi, Coseşti, Cotmeana, Dâmbovicioara, Domneşti, Dragoslavele, Godeni, Hârtieşti, Lereşti, Mălureni, Mihăeşti, Mioarele, Morăreşti, Muşăteşti, Pietroşani, Poienarii de Muscel, Rucăr, Schitu Goleşti, Stâlpeni, Stoeneşti, Valea Danului, Valea Iaşului, Valea Mare Pravăţ, Vlădeşti;

Județul PRAHOVA: Azuga;

Județul DÂMBOVIŢA: Văleni-Dâmboviţa;

Iar în intervalul 14:- 15:30 vor fi semnalate descărcări electrice, averse de ploaie ce vor depăşi 20…25 l/mp, intensificări ale vântului, griondina de dimensiuni mici, următoarele judeţe:

Judeţul ALBA: Şugag;

Judeţul BRAŞOV: Braşov, Predeal, Râşnov, Victoria, Zarneşti, Bran, Drăguş, Hârseni, Lisa, Moieciu, Poiana Mărului, Recea, Sâmbătă de Sus, Şinca Noua, Ucea, Vama Buzăului, Viştea, Vulcan;

Judeţul SIBIU: Zona de munte, Avrig, Cisnădie, Tălmaciu, Arpaşu de Jos, Carţişoara, Poplaca, Porumbacu de Jos, Racoviţa, Răşinari, Şelimbăr, Turnu Roşu;

Judeţul COVASNA: Întorsura Buzăului, Barcani, Comandau, Sita Buzăului.

Cum va fi vremea la mare, în acest weekend

De asemenea, Administraţia Natioanala de Meteorologie a publicat estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 19- 28 august 2016.

BANAT

În intervalul 19 – 23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 6 grade, dar în intervalul 24 – 28 august media regionala a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 28 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 15…16 grade şi doar între 19 şi 23 august aceasta medie va avea valori ceva mai ridicate, de 17…19 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în 22 – 25 august, iar în restul perioadei doar cu totul izolat sunt posibile ploi slabe.

CRIȘANA

În intervalul 21 – 23 august, valorilor diurne vor marca o scădere de circa 6 grade, dar în intervalul 24 – 28 august media regionala a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 27 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 14…15 grade pe parcursul celor două săptămâni de prognoza şi doar între 19 şi 23 august va avea valori mai ridicate, de 16…18 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în intervalul 22-25 august, iar în restul perioadei doar cu totul izolat sunt posibile ploi slabe.

TRANSILVANIA

În intervalul 21-23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 6 grade, dar în intervalul 24 – 28 august media
regionala a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 27 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul a 12…13 grade, exceptând intervalul 20 – 23 august, când vor fi valori ceva mai ridicate, în medie de 14…16 grade. În intervalul 22 – 25 august, local vor fi averse şi descărcări electrice, iar în celelalte zile ale celor două săptămâni de prognoza doar izolat sunt posibile ploi slabe.

MARAMUREŞ

În intervalul 21 – 23 august, valorilor diurne vor marca o scădere de circa 6 grade, dar în intervalul 24 – 28 august media regionala a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 26 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 13…15 grade, exceptând intervalul 20-23 august, când aceasta medie va avea valori ceva mai ridicate, de 15…17 grade. Local vor fi averse şi descărcări electrice în intervalul 22 – 25 august.

MOLDOVA

În intervalul 21 – 23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 5 grade, dar în intervalul 24 – 28 august media regionala a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 28 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 14…16 grade, cu valori ceva mai ridicate, de 16…19 grade, în intervalul 20 – 23 august.

DOBROGEA

Între 21 şi 24 august se va produce o uşoară răcire, iar în intervalul 25 – 28 august media regionala a temperaturii maxime va
rămâne apropiaa de 29 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 18 grade pe parcursul celor două săptămâni de prognoza, cu valori ceva mai ridicate, de 19…20 de grade, în intervalul 19 – 23 august.

MUNTENIA

Între 21 şi 23 august se va produce o răcire de circa 4 grade, iar în intervalul 24 – 28 august media regionala a temperaturii maxime
va rămâne apropiată de 30 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 17 grade pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoza, valori mai ridicate cu 2 grade fiind de aşteptat în intervalul 21-23 august.

OLTENIA

Între 21 şi 23 august se va produce o răcire de circa 4 grade, iar în intervalul 24 – 28 august media regionala a temperaturii maxime
va rămâne apropiată de 30 de grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 16 grade pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoza, valori mai ridicate cu 2…3 grade fiind de aşteptat în intervalul 20 – 22 august.

LA MUNTE

În intervalul 21 – 23 august, vremea se va răci, scăderea valorilor diurne fiind de circa 4 grade, iar în intervalul 24 – 28 august media regionala a temperaturii maxime va rămâne apropiată de 18 grade. Temperaturile nocturne se vor menţine în jurul mediei de 9…10 grade pe parcursul celor două săptămâni de prognoza şi doar între 20 şi 23 august va avea valori mai ridicate, de 11…13 grade.

Scene revoltătoare cu Stalin, Hitler şi Isis la Cluj-Napoca. A răsunat strigătul „Allah Akbar”, chiar în centrul orașulu... Cariera racilor s-ar putea să ia o întorsătură bruscă. Horoscopul de sâmbătă, 20 august...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x